Jukka Ahonen rentoutuu bänditreeneissä

Jukka Ahonen viihtyy bändinsä Maiju & Blackoutin treenitilassa. Mies on soittanut kitaraa pikkupojasta lähtien.

Keskustan valtuutetun Jukka Ahosen lempipaikka on  hänen Viialassa sijaitsevan yrityksensä TDM-Engineering Oy:n parvella sijaitseva bänditila. Tilassa treenaa hänen bändinsä Maiju & Blackout, jonka riveissä Ahonen soittaa kitaraa.

Ahonen kertoo, että hänellä on ollut bändivirityksiä nuoresta saakka. Pikkupojasta asti kitaraa soittanut Ahonen on viihtynyt Maiju & Blackoutissa peräti 20 vuotta. Viime aikoina bändi on keikkaillut harvakseltaan, mutta laajalla skaalalla musiikkia esittävän pumpun saattaa bongata esiintymässä esimerkiksi häissä tai syntymäpäivillä. Ahonen itse kuvailee bänditouhujaan terapiaksi, jonka avulla ajatukset saa irti työelämästä.

– Treenit ovat tavallaan myös juttuhetki, kerrotaan kuulumisia ja puhutaan samalla maailmanmenosta, Ahonen kuvailee.

Kitaransoiton lisäksi miehen vapaa-ajanviettotapoihin kuuluu luonnossa liikkuminen.

– Luonnossa on hyvä kerätä ajatuksia sekä uusia ideoita, avovaimonsa kanssa asuva 55-vuotias Ahonen kertoo.

Ahosen yritys TDM-Engineering Oy tekee erilaisia koneita teollisuuden tarpeisiin. Työ vie yrittäjän usein ulkomaille, viimeisimmältä työmatkaltaan hän palasi viime viikolla.

– Nyt on ollut sellainen jakso, että pääasiassa olen ollut reissussa koko ajan. Viimeksi olin Islannissa.

Ahosen mielestä Akaassa on parasta sen sijainti Tampereen lähellä.

– Tampere on kauheasti kehittyvä, siitä voidaan varmaan pian puhua metropolina. Se on vahva vastavoima Helsinki-keskeisyydelle. Tampereen lentokentältä on upeat yhteydet moneen paikkaan; aikaisin pääsee lähtemään ja viimeisellä koneella palaamaan yöllä kotiin, Ahonen sanoo.

Viialasta kotoisin olevan Ahosen valtuustoura alkoi vuonna 2004 Viialan valtuustossa, seuraava kausi oli Akaan valtuustossa vuosina 2008-2012 ja tänä vuonna alkoi miehen kolmas kausi valtuutettuna.

– Tämä on minun come back -kauteni, Ahonen tuumii.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?