Pitopalveluyrittäjä Raija Kolehmainen remontoi Kylmäkoskelle Juhlatila Koivikon

Raija Kolehmainen ja Irja Numminen tekevät töitä yhdessä. Irja Numminen on luvannut auttaa uuden yrittäjän alkuun. Lounaspuoli on remontoitu Juhlatila Koivikoksi. Tilaa koristavat koivunrungot.

Irja Nummisen pitopalvelun toimintaa jatkaa Akaan Pitopalvelun nimellä Raija Kolehmainen. Kolehmainen osti liiketoiminnan Nummiselta kesäkuun alussa. Uusi yrittäjä jatkaa Kylmäkoskella Haavistontien tiloissa.

Pitopalvelun lounaspuoli on remontoitu Juhlatila Koivikoksi, jota nimensä mukaisesti koristavat koivunrungot. Puut yrittäjä on itse käynyt kaatamassa pellonreunasta. Tilaa on 34–40 vieraalle.

– Jos ei jaksa siivota ja kutsua vieraita kotiin, voi tänne tulla pitämään juhlia. Kesäpäiväkin on tarpeeksi hyvä syy pitää juhlat, Raija Kolehmainen muistuttaa.

Harrastuksesta tuli työ

Raijan työuraan mahtuu monenlaista. Hän on rakentanut kallioporakoneita, tehnyt softaa ja toiminut kouluttajana it-alalla, työskennellyt valokuvaajana ja ollut kirjanpitäjänä.

– Minulla on seitsemän tutkintoa, joista mikään ei liity ruokaan, hän nauraa.

Kylmäkoskelle Kolehmainen muutti miehen perässä pari vuotta sitten.

Ruuanlaitto on Raijalle ollut tähän asti harrastus. Perusteet hän opetteli aikanaan punaruutuisesta keittokirjasta, jonka hän sai vanhemmiltaan muutettuaan pois kotoa. Harrastus syveni, kun hän oli kotirouvana Saksassa silloisen miehensä työkomennuksen vuoksi.

– Kun kotirouvana minulla ei ollut erityistä tekemistä, aloin ostella keittokirjoja ja rupesin jäniksenpaisteista lähtien harjoittelemaan ruuanlaittoa. Tykkäsin siitä, kun oli aikaa tehdä.

Myös työssään valokuvaajana hän teki ruokaan liittyviä kuvauksia. Raija on ottanut muun muassa kuvat Laukon kartanon vanhan emännän Leena Lagerstamin keittokirjaan Laukon kartanon keittiössä.

Pois pöydän vierestä

Kun kuvauskeikat laman myötä vähenivät, Raija siirtyi palvelupäälliköksi Tampereella toimivaan Visuaaliviestinnän Instituuttiin, jossa hän on myös itse opiskellut ja opettanut valokuvausta.

– Harkitsin jopa kirjanpitotoimiston perustamista, mutta sitten minusta alkoi tuntua, että olen istunut tarpeeksi pöydän vieressä. Kun kuulin Irjan yrityksestä, minun ei tarvinnut miettiä hetkeäkään. Ryhdyin äkkiä järjestämään papereita ja rahoitusta.

Sopimukseen kuuluu, että Irja Numminen on apuna ja opastaa uutta yrittäjää.

– Jo ensimmäisen puhelun aikana sanoin Irjalle, että autatko minut alkuun. Ilman sitä en olisi voinut kuvitellakaan ryhtyväni tähän, Raija Kolehmainen sanoo.

Pitopalvelu jatkaa Haavistontien tiloissa. Uusi yrittäjä Raija Kolehmainen on tyytyväinen pitopalvelun saamiin tilauksiin.

Raija Kolehmainen ja Irja Numminen tekevät töitä yhdessä. Irja Numminen on luvannut auttaa uuden yrittäjän alkuun. Lounaspuoli on remontoitu Juhlatila Koivikoksi. Tilaa koristavat koivunrungot.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?