Akaan erikoissairaanhoidon ostot ylittymässä ainakin miljoonalla eurolla

Akaan kaupungin talous on tervehtynyt vuonna 2015 hyväksytyn talouden tasapainottamisohjelman mukaisesti. Tämän vuoden tavoitteena oli vuoden alussa 852 000 ylijäämä, mutta kesäkuussa tehdyn talousarvion 1. muutoksen jälkeen ylijäämätavoite oli 89 000 euroa. Ylijäämätavoitetta pienensi Viialan yhtenäiskoululle hankitut parakit.

Nyt ylijäämätavoite uhkaa jäädä kokonaan ja Akaan ennestään 8,1 miljoonan euron alijäämän pelätään kasvavan. Valtuuston saaman talouskatsauksen mukaan sairaanhoitopiiriltä ostettavat erikoissairaanhoidon palvelut ovat ylittymässä ainakin miljoonalla eurolla. Jo talousarviota tehtäessä varauduttiin pienempiin ostoihin, mutta on palvelujen hintakin kasvanut.

– Meillä on ollut erikoissairaanhoidossa muutamia tosi kallishoitoisia potilaita ja tämän vuoden tilaukset tehtiin viime vuoden ostojen perusteella, sanoi valtuustolle vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuosi.

Valtuutettu Inka Lopin (sd) epäilyn, että ostojen kasvu johtuisi koulujen sisäilmaongelmista perusturvajohtaja Elina Anttila tyrmäsi.

– Tällaisia syyseurausjohtopäätöksiä en tekisi lainkaan. Meillä on esimerkiksi lähetteet vähentyneet selvästi viime vuodesta. Kallista tässä ovat olleet ulkopuoliset ostot. On ollut esimerkiksi synnynnäistä sydänvikaa ja valitettavasti tämän vuoden ostot eivät ole olleet samoja kuin viime vuonna. Kysymyksessä on pienen kunnan satunnaisvaihtelut, joka viime ja tänä vuonna näyttää tuottavan meille suuren lisälaskun, sanoi Anttila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?