Akaa oli jälleen Forssaa vahvempi

Forssan juoksuvoima näkyi viesteissä, mutta siitä huolimatta Akaan etumatka pisteissä kesti ja Akaa voitti Seuraottelun jo kolmannen kerran peräkkäin.

Lauantaina 12.8. Toijalan urheilukentällä kilpailtiin neljäs Seuraottelu yhdistetyn Viialan Valtti-Toijalan Vauhti -joukkueen ja Forssan Salaman välillä. Forssa oli lähtenyt tosimielellä haastamaan kaksi edellistä kilpailua voittanutta Akaata.  Ensimmäinen Seuraottelu järjestettiin 2014 Forssassa ja silloin voiton vei isäntäseuran joukkue.

Seuraottelussa on tärkeää saada pisteitä mahdollisimman monesta lajista. Sarjanostoja tehdään taktisesti pisteiden toivossa, eli nuorempia urheilijoita kilpailee omaa sarjaansa vanhemmissa.

Lajivoitto korostuu, sillä voitosta saa 5 pistettä, seuraavista sijoista 3-2-1, kuitenkin niin, että vain kaksi saman joukkueen urheilijaa saa pisteitä. Kukin urheilija saa osallistua vain kahteen lajiin ja lajit pitää tehdä samassa sarjassa.

Akaa teki eroa varsinkin vanhempien poikien sarjoissa, joihin Forssa ei ollut saanut mukaan vahvaa edustusta. Vanhempien tyttöjen osalta Forssa puolestaan vastasi voimakkaasti lukuun ottamatta 17-sarjan Viialan tyttöjä, jotka putsasivat palkintopöydän. Nuorempien sarjoissa 13-vuotiaista alaspäin kilpailut olivat tasaisia ja voittajia löytyi molemmista joukkueista.

Elice Helenius lähettää Jonna Uolamon matkaan 4×400 metrin viestin kolmannelle osuudelle. Joukkue Sanni Niskasen ja Tyyne Sihvosen kera toi Akaalle pisteet T15-sarjassa.

Seuraottelu huipentui 4×200 ja 4×400 metrin viesteihin. Joukkueita oli runsaasti, ja kovasta juoksuvoimasta tunnettu Forssa yritti vielä kiriä Akaan johtoa kiinni. Lukuisista viestivoitoista huolimatta se ei kuitenkaan onnistunut, ja Akaa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa pisteillä 243-184. Kiertopalkinto on katkolla viidestä peräkkäisestä voitosta.