Lapsilta pääsy kielletty

Hiljattain on ollut useita kirjoituksia, joissa nuoret äidit nikottelevat saatuaan kutsun juhliin, synttäreille, häihin tms. mutta lasten ottamista mukaan ei suositella.

Tämä teko mielletään lapsivihaksi, kiellolla halutaan lasten äidit herätellä kasvattamaan mukulansa niin, että käytös ja kunnioitus isäntiä kohtaan on kohdallaan.

Kuka haluaa esim. häihin tenavien lauman joka mölyää ja syö juhlapöydästä kaksin käsin kakut, leivokset jne ennen juhlavieraita. Käytöstapoja vailla oleva nuori äitikin on usein lapsensa kera huomion keskipisteenä, syöttäessään äidinmaidolla jessikaa juhlapöydässä, vaippojen vaihtokin käy siinä samalla mukavasti, hänen mielestään.

Opetelkaa ensin lasten kanssa käytöstavat juhliin ja eri tilaisuuksiin, taatusti sen jälkeen tulee kutsuja juhliin lasten kera, kenenkään ei tarvitse juhlien jälkeen piiloutua häpeänkaapuun.

 

Toni Lajos

Kommentit (2)

  1. Janika Rekola

    En tiedä missä palstalla asianomainen käy lukemassa nuorten äitien nikottelua, mutta ajattelin kirjoittaa oman vastineeni asiasta joka sai niskakarvani nousemaan pystyyn nimenomaan nuorena äitinä.

    Itse näkisin lapsien kutsumattomuuden pikemminkin kustannus kysymyksenä kuin NUORTEN äitien herättelynä. Juhlissa usein otetaan myös alkoholia ja vielä tänäkin päivänä monien mielestä (myös itseni) alkoholi ja lapset eivät kuulu samaan juhlaan.

    Mainitessasi että lapset syövät kaikki tarjoilut ennen juhlavieraita, niin miksi lapset sitten luetaan? Jos he ovat kutsuttuja niin he ovat myöskin juhlavieraita joilla on oikeus olla juhlissa oman ikätasonsa mukaisesti käyttäytyen. Ei voi odottaa että 2- vuotias istuu juhlissa hiljaa kuin tatti paikallaan, mutta paikallaan pysymistä odotetaan jo kouluikäseltä. On otettava myös huomioon että kaikki lapset eivät ole samasta puusta veistettyjä, on myös erityislapsia joiden käyttäytyminen aikuisten tarvitsee osata suodattaa.

    Kyseenalaistan myös kirjoituksesi kohdistamista nimenomaan nuoriin äiteihin. Osaavatko kaikki iäkkäämmät äidit käyttäytyä ja miten imettäminen on huonoa käytöstä, sehän on täysin normaalia kaikilla nisäkkäillä. WHO:n suosituksen mukaan imetystä tulisi jatkaa siihen asti kun lapsi on 2 vuotta. Miksi nuori äiti olisi juhlan keskipisteenä imettäessään ”jessikaa” juhlapöydässä. Itse ainakin ruokin lastani rintamaidolla juuri siellä missä haluan. Ethän itsekään mene vessaan syömään, miksi vauvan tarvitsisi?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?