Posti voitti ruokakuljetukset ainoalla tarjouksella

Nakkikastike ja perunat maistuvat Sannille (vas.), Tessalle ja Isabellalle pakkaskävelyn ja jumpan jälkeen marraskuussa 2016. Posti tuo päiväkodille ruuan elokuusta vuoden 2018 loppuun.

Posti Oy kuljettaa 1.8.2017–31.12.2018 kaikki ateriat Arvo Ylpön koulun ja Hakalehdon entisen vanhainkodin tuotantokeittiöistä eri puolille Toijalaa ja Kylmäkoskea. Kaupunki kilpailutti kuljetukset, ja Posti oli ainoa tarjouksen jättänyt yritys.

Postin hinta palvelulle on 15,28 euroa per pudotuspaikka. Pudotuspaikkoja on muun muassa koulujen, päiväkotien ja palvelutalojen jakelukeittiöissä yhteensä 17.

Akaan ruoka- ja siivouspäällikkö Eira Koskisen mukaan Hakalehdon ja Arvo Ylpön koulun keittiöiltä lähtevistä aterioista kertyy elokuusta ensi vuoden loppuun noin 7 480 pudotuskertaa. Postilta ostettavan palvelun kokonaishinnaksi kertyy 114 300 euroa.

Koulut ovat mukana kuljetusringissä noin 200 päivää vuodessa ja päiväkodit noin 230 päivää vuodessa. Palvelutaloille menee ruoka vuoden jokaisena päivänä. Tällä hetkellä aterioita kuljettavat Posti Oy ja Akaan Jasa Oy.

Akaa myy ateriat myös elokuussa Meijeritiellä aloittavaan Norlandia päiväkotien Onniin. Saman yrityksen päiväkoti Toivoon Pappilan koulun naapuriin tulee ruoka Iittalasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?