Piirainen ja Pulkkinen Pirkanmaan liiton maakuntavaltuustoon

Uusi Pirkanmaan liiton maakuntavaltuusto valittiin viime viikon maanantaina. Jäseniä valtuustossa on 61. Mukana Akaasta ovat Vihreiden Heli Piirainen ja Keskustan Mervi Pulkkinen.

Pirkanmaan kuntien edustajainkokous on valinnut maakuntavaltuuston. Jokaisesta Pirkanmaan kunnasta valittiin vähintään yksi jäsen, ja kullekin henkilökohtainen varajäsen. Yhteensä maakuntavaltuustossa on 61 jäsentä.

Akaan edustajiksi maakuntavaltuustoon valittiin Vihreiden Heli Piirainen ja Keskustan Mervi Pulkkinen. Piiraisen varajäseneksi valittiin Brita Salminen ja Pulkkisen varajäseneksi Jouni Vaittinen.

Maakuntavaltuuston paikkajako puolueittain on seuraava: SDP 15, Kokoomus 14, Vihreät 9, Keskusta 7, Vasemmisto 6, Perussuomalaiset 5, Kristillisdemokraatit 3 ja Pirkanmaan Sitoutumattomat 2.

Nyt valitun maakuntavaltuuston toimikausi on 2017–2018. Maakuntavaltuuston puheenjohtajat, maakuntahallituksen jäsenet ja tarkastuslautakunta valittiin ensimmäisessä maakuntavaltuuston kokouksessa maanantaina 26.6.

Maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Sofia Vikmanin (kok.) Tampereelta, ja maakuntahallituksen puheenjohtajaksi Roope Lehto (sd.) Nokialta.

Maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Sofia Vikmanin (kok.) Tampereelta. Maakuntahallitusta johtaa Roope Lehto (sd.) Nokialta ja tarkastuslautakuntaa Mika Hakkarainen (kok.) Pirkkalasta. Akaalainen Salla Bister valittiin kangasalalaisen Hanna Laineen (SD) varajäseneksi maakuntahallitukseen.

Maakuntahallituksen paikkajako puolueittain on seuraava: SDP 3, Kokoomus 3, Vihreät 2, Keskusta 1, Vasemmisto 1 ja Perussuomalaiset 1.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?