Hannu Järvinen olisi palauttanut Viitasaaren irtisanomispäätöksen valmisteluun

Akaan kaupunginhallitus totesi ensimmäisessä kokouksessaan 20.6., että valtuuston viisikohtainen päätös irtisanoa Aki Viitasaari kaupunginjohtajan virasta syntyi oikeassa järjestyksessä ja lainmukaisesti. Kaupunginhallitus päätti asiasta 6-1, 4 tyhjää. Kaupunginhallitus vastaa valtuuston päätösten laillisuuden valvonnasta.

Valtuusto päätti luottamushenkilövalinnoista 14.6. Valtuustosalin eturivissä istuneista demareista Salla Bister ja Hannu Järvinen valittiin kaupunginhallituksen jäseniksi ja Saila Kallioinen (oik.) elinvoimalautakunnan puheenjohtajaksi.

Muutosehdotuksen tehnyt Hannu Järvinen (sd) esitti, että kaupunginhallitus ei pane täytäntöön valtuuston päätöstä koskien Viitasaaren irtisanomista vaan palauttaa asian valmisteluun ja saattaa asian tiedoksi valtuustolle. Järvistä kannatti varajäsen Jukka Ahonen (kesk).

­­­Äänestyksessä valtuuston päätöstä pitivät oikeassa järjestyksessä syntyneenä ja lainmukaisena Salla Bister (sd), Inka Loppi (sd), Heli Piirainen (vihr), Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok) ja varajäsen Jouko Rytkönen (kok).

Järvinen jäi äänestyksessä yksin. Häntä kannattanut Jukka Ahonen äänesti tyhjää, kuten myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd), Jukka Saari (vas) ja Sauli Turja (ps).

Viisikohtaisessa päätöksessä 31.5. valtuusto totesi Viitasaaren menettäneen valtuuston luottamuksen, irtisanoi Viitasaaren kaupunginjohtajan virasta, pani irtisanomispäätöksen heti täytäntöön ja vapautti Viitasaaren tehtäviensä hoidosta, totesi Viitasaaren virkasuhteen päättyvän kuuden kuukauden kuluttua irtisanomisesta sekä antoi kaupunginhallituksen tehtäväksi päätöksen toimeenpanon.

Valtuusto äänesti luottamuksen menetyksestä, päätöksen täytäntöönpanosta ja virkasuhteen päättymisajasta. Irtisanomiskohdan valtuusto hyväksyi ilman äänestystä. Kohdan hylkäämistä esittänyt mutta vaille kannatusta jäänyt Jukka Saari jätti kohtaan eriävän mielipiteen.

Kommentit (4)

  1. Wallander

    Krapuloita voi tulla ja joillekin jopa kurapaska.. Ainoat Viitasaaren väittämät virheet olivat neet että ei limoitettu mahdollisuutta käyttää avustajaa, jota hän kuitenkin käytti. Siitä myös hänelle kerrottiin dokumnetoidusti. Toinen väite on se että ei varattu tilaisuutta suulliseen kuulemiseen. Sekään väite ei pidä paikkaansa. Nyt olisi aika mennä eteenpäin niin Hannun kun muittenki eikä jäädä kasaan peuhaamaan omassa tärkeydessään.

  2. Jarmo Pirttijoki

    Olisi ollut hyvä palauttaa asia valtuustolle ja tutkia päätöksen laillisuus,sivullisen saaman vähäisen tiedon mukaan päätös on tehty ”perstuntumalla perustuen luulemiseen ja kuulopuheisiin. Kaupungilla pitäisi olla henkilö jonka toimenkuvaan kuuluu”HYVÄ PEREHTYNEISYYS KUNNALLISHALLINTOON:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?