Sisäilma-asioille halutaan oma projektipäällikkö

Maija Toivosen (kok) mukaan Akaa tarvitsee sisäilma-asioihin keskittyvän projektipäällikön.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja kouluverkkotyöryhmän sihteeri Maija Toivonen (kok) jätti valtuuston ensimmäisessä kokouksessa aloitteen sisäilma-asioihin keskittyvän projektipäällikön palkkaamisesta kaupungille.

Toivosen mukaan projektipäällikköä tarvitaan, koska akaalaiset tuntevat Keskustan koulun epäonnistuneen remontin jälkeen vahvaa epäluottamusta sisäilmaongelmien ja niihin liittyvien remonttien hoitamista kohtaan.

– Kuntalaisten luottamuksen palauttamiseksi korjaustöihin sekä tehtävien korjauksien oikeellisuuden varmistamiseksi mielestämme kuntaan on palkattava määräaikainen sisäilma-asioihin keskittyvä projektipäällikkö, jonka toimenkuvana on keskittyä Akaan kaupungin rakennusten sisäilmaongelmien ratkaisemiseen, Toivonen totesi.

Projektipäällikön tehtäviin kuuluisi muun muassa varmentaa tehtyjen tutkimusten riittävyys, tilata tarvittavat lisätutkimukset, arvioida korjauskustannuksia, vetää ja valvoa korjaussuunnittelua ja -töitä, tiedottaa, toimia kaikkien kohdekohtaisten sisäilmatyöryhmien puheenjohtajana ja hoitaa väistötilojen vuokrausta. Toivosen mukaan projektipäällikkö keskittyisi akuuttien ongelmien ratkaisemiseen samaan aikaan, kun kouluverkkotyöryhmä miettii  pidemmän tähtäimen ratkaisuja. Toivonen arvioi, että projektipäällikköä tarvittaisiin noin kymmenen kuukautta, kunnes kriisiytynyt tilanne on saatu ratkaistua ja pidemmän aikavälin ratkaisut koko kouluverkon osalta muodostettua.

Aloitteentekijöinä ovat kouluverkkotyöryhmän luottamushenkilöiden puolesta Maija Toivonen ja Mervi Pulkkinen (kesk) sekä 18 valtuutettua.

 

Kommentit (3)

 1. Metalliduunari

  Jos nykyinen valtuusto katsoo tälläisen tarpeelliseksi, niin heidän vallassaanhan tämä on. Toivotaan vain, ettei käy kun takavuosina, että alun määräaikaisesta kartoitusprojektista sitten tuleekin pysyvä ja saatiin kaverille töitä 😐

  Vastaa
 2. Viaton Sivustakatsoja

  Projektipäällikön palkkaaminen on minusta hyvä idea. Hän voisi samalla selvittää esim. VTT:n kiinnostuksen tutkimaan sisäilmaongelmia. Koska sisäilmaongelmia esiintyy ympäri Suomea, niin tällaisella perusteellisella tutkimuksella olisi selvä koko Suomea hyödyntävä vaikutus. Melko turhaa (ja kallista) on jokaisen kunnan itse tilata tutkimuksia asioihin, jotka koskevat koko maata. Onko rakennusmääräyksissä aikanaa ollut puutteita tai vikoja? Onko määräyksiä noudatettu? Onko rakennuksien käyttö, huolto ja korjaus ollut määräyksien mukaista ja ovatko määräykset olleet oikeita?
  Pitäisikö määräyksiä muuttaa?
  Voiko rakennuksia korjata ja miten ne korjataan, jotta ongelmilta vältyttäisiin jatkossa?
  Tuoko uudelleen rakentaminen onnen, jos rakennusmääräykset ovat vääriä?
  Kyllä tuossa työsarkaa riittää yhdelle ihmiselle helposti.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>