Metallialan yrittäjää koskevien veropetosepäilyjen selvittäminen jatkuu

Pirkanmaan käräjäoikeus on pidentänyt syytteen nostamisen määräaikaa koskien törkeästä veropetoksesta epäiltyä akaalaista metallialan yrittäjää. Määräaikaa syytteen nostamiselle jatkettiin tutkinnanjohtajan pyynnöstä 30.9.2017 asti. Törkeän veropetoksen lisäksi yrittäjää epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Yrittäjän epäillään syyllistyneen törkeään veropetokseen vuosina 2011–2013. Verottajan tekemän tutkintapyynnön mukaan yritys on maksanut työvoiman vuokrauksesta toiminimiyrityksen tilille 897 675 euroa ajalla 1.1.2011–28.2.2013 ja toiselle yhtiölle yhteensä 847 910 euroa helmikuun 2013 ja joulukuun 2015 välisenä aikana. Kumpikaan yhtiö ei ole ilmoittanut verottajalle saamiaan tuloja, tai että niillä olisi työntekijöitä.

Yrityksen kirjanpito ja muuta asiakirja-aineistoa takavarikoitiin viime tammikuussa. Aineisto luovutettiin verohallinnolle tarkastusta varten. Tutkinnanjohtajan mukaan aineiston tarkastus on vielä kesken ja esitutkinta saadaan loppuun verotarkastuksen valmistumisen jälkeen.

Metallialan yrittäjän lisäksi talousrikosepäilyn kohteena on henkilö, joka esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan on käyttänyt maksut saaneiden yhtiöiden tilejä. Mies on kertonut olleensa vain rahan välittäjä ja mahdollistaneensa metallialan yrityksen pimeiden palkkojen maksun.

Henkilön kotiin tammikuussa tehdyn kotietsinnän yhteydessä takavarikoitiin erilaista kirjanpito- ja muuta asiakirja-aineistoa, joka on verohallinnon tarkastettavana. Henkilöä epäillään törkeästä veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja avunannosta törkeään kirjanpitorikokseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?