Kaupunginhallitus hyväksyi valiokunnan työn äänin 5-5

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jouko Rytkösen ääni ratkaisi, kun kaupunginhallitus päätti tilapäisen valiokunnan työtä koskevasta lausunnosta.

Akaan kaupunginhallitus antoi perjantaina tilapäisen valiokunnan työstä oman lausuntonsa.

Kaupunginhallitus päätti lausuntonaan äänin 5-5 puheenjohtajan äänen ratkaistessa, että tilapäinen valiokunta on selvittänyt valtuuston päätöksenteon pohjaksi kaupunginjohtaja Aki Viitasaarta kohtaan esitetyn luottamuspulan syitä tarvittavassa laajuudessa.

Lisäksi kaupunginhallitus evästi tilapäistä valiokuntaa, että sen tulee kaupunginhallituksen lausuntoa käsitellessään selvittää kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren vastineessaan esittämät prosessivirheet.

Lausunnon takana äänestyksessä olivat Salla Bister (sd), Inka Loppi (sd), Jouko Rytkönen (kok), Susanna Saxberg (kok) ja varajäsen Tuomo Smått (kok).

Äänestyksen hävisi Jukka Saaren (vas.) tekemä muutosehdotus. Saari esitti lausunnoksi, että tilapäinen valiokunta ei ole selvittänyt valtuuston päätöksenteon pohjaksi kaupunginjohtaja Aki Viitasaarta kohtaan esitetyn luottamuspulan syitä tarvittavassa laajuudessa. Saaren mukaan asia olisi pitänyt palauttaa tilapäisen valiokunnan uudelleen valmisteltavaksi. Hannu Järvinen (sd) ja Harri Rämö (sd) kannattivat Saaren muutosehdotusta. Äänestyksessä samaa mieltä olivat Tapio Kivistö (ps) ja Marita Markkula (ps).

Äänestyksessä häviölle jääneet jättivät asiassa eriävän mielipiteen.

Kommentit (4)

  1. Ukulimies

    Jos Viitasaari yhtään mitään ajattelee, niin hän tekee äkkiä kaupat kultaisesta kädenpuristuksesta vaikka 6 kk ja äkkiä pihalle. Miten hän muuten luulee selviävänsä, kun esimiehen puhe pelottaa ja joku nainen nostaa seinalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?