Mäkinen ja Mantere veivät voiton tenniksessä

Toijalan Tenniksen sekanelinpeliturnaus pelattiin lauantaina 22.4. Valkeakoskella Lotilan tennishallissa. Mukana oli viisi paria.

Sekanelinpelissä pelataan mies-nainen -pareittain. Vaikka kilpaa pelataankin, on sekanelinpeli herrasmieslaji. Palloa kohotetaan verkkopelaajan yli mieluummin kun lyödään kovaa kohti. Myöskin syötöissä pyritään ottamaan huomioon mahdolliset tasoerot ja näin saadaankin aikaiseksi miellyttävää tennistä kaikentasoisille palaajille. Tervehenkinen sanailu ja vitsailu kuuluvat myös hyvin olennaisena osana sekanelinpeliin, mikä osaltaan tuo psykologisen ulottuvuuden sinänsä fyysiseen urheiluun. Hieno ja erittäin sosiaalinen pelimuoto.

Alkulohkoissa kaikki parit pelasivat toisiaan vastaan tie-breakin mittaisia eriä paras kolmesta -systeemillä. Näin otteluita kertyi kaikille useita. Pelaajat viettivätkin koko päivän kentällä ja sen ääressä muiden pelejä seuraten. Alkulohkosta voittajana välieriin tiensä raivasivat Anne Mäkinen Toijalasta ja Markus Mantere Viialasta. Välierissä he saivat vastaansa alkulohkon neloset – lupaavan tennisjuniorin Kea Kallion Valkeakoskelta ja vahvan paluun kilpakentille tehneen Toijalalan Jere Hakalan. Tiukassa ottelussa Anne ja Markus raivasivat tiensä finaaliin murskaavalla varmuudella numeroin 12-10,10-7.

Alkulohkon kakkoset Elina ja Jari Rantanen Viialasta saivat vastaansa Tuula Lahden Tampereelta ja Esa Mervelän Toijalasta. Tuula ja Esa lakaisivat Rantaset ulos voittotaistelusta numeroin 13-11,8-10,10-6.

Tiukassa finaalissa jo alkuasetelmienkin perusteellakin voittajasuosikkipari Anne ja Markus veivät turnausvoiton Tuulalta ja Esalta tiukan taistelun päätteeksi luvuin 10-6,10-4. Pronssista ei tenniksessä yleensä pelata ja näin ollen Kia ja Jere ja Elina ja Jari jakoivatkin pronssisijoituksen.

Turnaus oli kokonaisuudessaan onnistunut. Lyhyitä pelejä tuli kaikille riittävästi ja kaikki ottelut olivat äärimmäisen tasaisia. Erittäin mukava tennispäivä.

Akaan tenniskenttätilanne

Akaan tenniskenttätilanne kesäksi 2017 on haastava. Viialan Keskustan koulun kenttä on muuttunut parakkikouluksi ja Toijalan urheilukentän pinnoite on päässyt vuosien saatossa routimaan huonoon kuntoon. Toijalan Tennis tulee nostamaan asian esille kaupungin 2018 budjettia silmällä pitäen.

Liikuntapaikkojen tarjoaminen ja niiden kunnossa pitäminen nostaa kaupunkimme markkina-arvoa ja näin voi olla juuri se ratkaiseva asia muuttopäätöstä harkittaessa. Tennis ei ole toki ainoa liikuntapaikkarahaa tarvitseva laji, mutta kunnallinen ja kaikille avoin tenniskenttä kuuluu jokaisen uusia asukkaita haluavan kunnan tarjoamiin liikuntapalveluihin.

Toivotamme myös Toijalan Tenniksen toimintaan mukaan tervetulleiksi uusia jäseniä. Toijalan Tenniksen massakentällä Ellilän Kievarissa otetaan lähiviikkoina, kentän avauduttua, käyttöön nettivarausjärjestelmä. Uskomme tämän helpottavat kentän varaamista ja näin tenniksen kesäharrastamista Akaassa. Uusi varausjärjestelmämme tulee käyttöön 1.6. alkaen. Ohjeet varausjärjestelmän käyttämiseen ja muuta tietoa tenniksen harrastamisesta Akaassa löydät Toijalan Tenniksen nettisivuilta www.toijalantennis.sporttisaitti.com.

Jari Rantanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?