Tero Kuusisto valittiin Akaan sivistysjohtajaksi

Tero Kuusisto on Akaan uusi sivistysjohtaja. Hänet valittiin virkaan yksimielisesti. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Akaan valtustuusto valitsi keskiviikon kokouksessaan yksimielisesti kasvatustieteen maisteri Tero Kuusiston (s. 1968) Hämeenlinnasta  Akaan sivistysjohtajan virkaan.

Kuusisto toimii tällä hetkellä noin 8000 asukkaan Lopen kunnan kasvatus- ja koulutusjohtajana. Kuusisto on ollut myös Naistenmatkan koulun rehtorina Pirkkalassa ja Järvensivun koulun rehtorina Tampereella. Kasvatustieteen maisteriksi hän on valmistunut Joensuun yliopistosta vuonna 1999.

Valtuusto haastatteli Kuusistoa ennen kokouksen alkua keskiviikkona. Perusteluina Kuusiston valinnalle ovat viran kelpoisuusehdot, viran menestyksellisen hoitamisen edellyttämät taidot ja monipuolinen työkokemus sekä haastattelussa ilmenneet henkilökohtaiset ominaisuudet ja soveltuvuusarvioinnin tulokset.

Valtuutettu Heli Piirainen (vihr) ei vastustanut valintaa ja koki kokouksen alla tapahtuneen Kuusiston haastattelun vain vahvistaneen hänen käsityksiään miehen sopivuudesta Akaaseen. Piirainen toivoi kuitenkin, että jatkossa johtavia viranhaltijoita valittaessa valtuutetuille varataan mahdollisuus haastatella hallituksen esittämää ehdokasta aikaisemmin. Valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen (sd) totesi, että myös valtuustoryhmillä on mahdollisuus kutsua ehdokas haastatteluun ja sosialidemokraattinen ryhmä on tätä mahdollisuutta joskus käyttänytkin.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?