Toijalan Pallo avasi vahvasti

Toijalan Pallo-49 aloitti tämän vuoden sarjakautensa Tampereen piirin nelosdivisioonassa vahvasti. Topa kaatoi torstaina 20. huhtikuuta Nekalan Pallon Tampereen Kaukajärven tekonurmella 0-3 (0-0).

Hyvä toinen jakso oli yksi selittävä tekijä vierasvoitossa. Topa oli myös molempien maalien edessä astetta terävämpi kuin kotijoukkue. Molemmat joukkueet tulivat hyvällä asenteella avauspeliinsä. Avausjakso oli NePa:n hienoista hallintaa, mutta joukkueen muutamissa tekopaikoissa ei saatu mitään aikaiseksi. Lisäksi Topan maalivahti Toni Pöhö oli vahvassa torjuntavireessä.

Topan maaleista kaksi ensimmäistä taiteili Mikko Alahäivälä: ensin Ere Salmen keskityksestä sijoitus alanurkkaan 50:nnellä minuutilla ja 63 minuutin kohdalla pusku takanurkkaan Janne Hevonojan antamasta sivuvaparista. Kun pelattu oli 86 minuuttia, loppunumerot sinetöityivät Joonas Pietikäisen komealla vasuripommilla 30 metristä.

Topan takalinjoilla topparikaksikko Tuomas Kallioinen­-Aleksi Pirttijoki oli vahva. Keskikentän työmyyrinä häärivät ansiokkaasti Janne Hevonoja sekä Jesse Järvi. Maalintekijä Alahäivälä sai kärjessä hyvin tukea etenkin toisen jakson ajan Tero Tromstedtilta. Kokonaisuudessa koko joukkueen esitys vastasi varmasti valmennuksen toiveita avauspelistä.

Topan valmentajana on nyt kevään ajan ollut Esa Karirinne. Seuran entinen juniorivalmentaja on viime vuodet ollut Valkeakosken Hakan juniorivalmentajana. Startti kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa on ollut ihan mainio.

Sarja jatkuu Topan osalta 3. toukouuta. Vierasottelussa joukkue kohtaa sarjanousija Tampere Unitedin kakkosjoukkueen.

Topa pelaa lauantaina

Toijalan Pallo-49:n tämän kauden toinen sarjapeli Tampereen piirin nelosdivisioonassa siirtyy. Ottelu, Tampere United 2-TP-49 piti pelata 3.5. Uusi pelipäivä on lauantai. 6.5. Ottelu Tampereen Kaupin tekonurmella alkaa kello 16.