Akaan kirkon ulkomaalaus sai 33 000 euron avustuksen

Kai Lahtinen Pohjan Kruunu Oy:stä on tällä viikolla raapinut maaleja kirkon seinästä. Lahtinen aloittaa maalaamisen, kun kelit sen sallivat.

Kirkkohallituksen täysistunto on jakanut rakennusavustuksia seurakunnille. Akaan kirkon ulkomaalaukseen myönnettiin 33 000 euroa. Avustus jaettiin valtionrahoituksesta.

Akaan seurakunnan talouspäällikkö Arja Tarela epäilee, että lopullinen avustussumma jäänee kuitenkin pienemmäksi kuin 33 000 euroa, koska kokonaiskustannukset tulevat todennäköisesti olemaan pienemmät kuin avustushakemukseen ilmoitettu 320 000 euroa, joka perustui talousarvioon varattuun määrärahaan.

– Avustusta piti hakea viime vuoden puolella, jolloin talousarvioon varattu summa oli ainoa peruste, joka meillä oli siihen heittää. Työ ei kuitenkaan tule maksamaan sitä, vaikka tulisi lisätöitä, Tarela toteaa.

Kirkkoneuvosto valitsi helmikuussa maalausurakan tekijäksi kangasalalaisen Pohjan Kruunu Oy:n, jonka tarjous oli noin 109 470 euroa.

– Maalausurakan lisäksi tulevat suunnittelu- ja valvontakustannukset, talouspäällikkö Arja Tarela kertoo.

Akaan kirkko maalaus on alkanut viime viikolla rakennuksen pesulla. Tällä viikolla työt ovat jatkuneet irtonaisen maalin poistamisella.

– Maalaaminen on paljon kiinni sääolosuhteista. Seurakunta on varautunut siihen, että kirkko maalataan kesän aikana. Meidän intressi on, että työ tehdään huolellisesti. Lohdullista on, että kirkko on käytössä koko ajan. Maalaaminen ei estä kirkon käyttämistä, talouspäällikkö kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?