Akaa-Volley hakee mestaruusliigapaikkaa

Ei ehtinyt pöly kunnolla laskeutua Monarin parketille lentopallon liigakarsintojen jälkeen, kun Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen kutsui seura-aktiiveja ja yhteistyökumppaneita pohtimaan mestaruusliigan tuomia haasteita.

Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen haastaa kaikki mukaan lentopalloseuran mestaruusliigaprojektiin. Kuva: Harri Mattila

Kymmenkunta lentopallotoimijaa ja -tukijaa pohti pääsiäistä edeltäneenä keskiviikkona akaalaisen lentopalloilun tulevaisuutta. Paljon kuultiin totista pohdintaa talouden realiteeteista. Mutta paljon myös rehellistä ja aitoa optimismia.

– En näe mitään syytä, miksi emme onnistuisi lentopallon Mestaruusliigaan nousussa, pohti Teemu Salminen vakuuttavasti.

– Liigan vaatimukset ovat selkeät ja ehkä kovatkin. Mutta täysin hanskattavissa. Monari täyttää peliareenan vaatimukset niukin naukin, mutta täyttää kuitenkin. Karsinnat näyttivät, että pystymme palvelemaan yli 500 katsojaa ja silti kentän minimimitat täyttyvät.

Lentopallon Mestaruusliiga edellyttää seuroilta liigakypsyyttä. Pelkkä sali ei riitä. Lisäksi tulee olla riittävä määrä harjoituskertoja. Valmennuksen pitää olla vähintäänkin puolipäiväistä. Pelaajamateriaalin on oltava liigakelpoista. Ja talouden täytyy olla kestävällä pohjalla.

– Suurin haaste kohdistuu luonnollisesti talouteen. En kuitenkaan usko, että yksikään vanhoista yhteistyökumppaneista lyö hanskoja tiskiin tässä vaiheessa. Ja monet uudet ovat ottaneet yhteyttä karsinnan jälkeen. Kyllä me tässä onnistumme, kun vaan kääritään hihat ja ruvetaan hommiin, vakuutti puheenjohtaja Salminen paikalla olleille aktiiveille.

Akaalle näkyvyyttä

Akaa-Volleyn paikka lentopallon mestaruusliigassa lisää seuran yhteistyökumppanien näkyvyyttä mediassa. Liigajoukkueiden edesottamuksia seurataan myös valtakunnallisissa tiedotusvälineissä, kun ykkössarja on ollut esillä lähinnä paikallisesti. Tässä suhteessa puheenjohtaja Salmisen optimistisuus on perusteltua.

Seuran budjetti pitää karkeasti laskien tuplata, jotta mestaruusliigan aiheuttamat kulut saadaan katettua.

– Kulut nousevat lähinnä liigan vaatimusten vuoksi. Hyvänä esimerkkinä on liigalisenssi. Ykkösen sarjamaksu oli noin 2 000 euroa, kun ensi kaudella sarjamaksu on 4 000 euroa, valaisi Akaa-Volleyn valmennustehtävistä taustalle väistyvä Risto Lahti.

– Myös tuomaripalkkiot tuplaantuvat. Lisäksi iso kuluerä tulee arkipäiviksi osuvista peleistä. Ykkössarjaa on pelattu viikonloppuisin, jolloin on voitu mennä puhtaasti amatöörimeiningillä.

Paikalle kokoontunut seura- ja yhteistyöväki oli ensi kaudesta yksimielinen. Pudotuspelit tarjosivat niin hienoja kokemuksia, että samaa halutaan lisää.

Tiukka aikataulu

Mestaruusliiga haluaisi Akaa-Volleyn liiga-anomuksen käsiteltäväkseen vielä huhtikuun aikana.

– Käytännössä viimeinen takaraja on toukokuun lopussa. Siihen mennessä pitää olla kentällinen liigakelpoisia pelaajia kasassa ja muut kriteerit täytettynä. Karsinnoissa pelanneet katsotaan liigakelpoisiksi, mutta ei joukkueen kokoaminen silti aivan helppoa ole, valaisi Risto Lahti kuulijoita.

– Mestaruusliiga edellyttää pelaajilta lähes ammattimaista otetta, mutta täysammattilaisten palkkoihin ei kuitenkaan ole varaa.

Lopuksi puheenjohtaja Teemu Salminen lähetti vielä viestin akaalaiselle lentopalloväelle.

– Ottelutapahtumista tulee rakentaa Tapahtumia isolla T:llä. Tähänkin saakka olemme saaneet yleisöltä kiitoksia, mutta jatkossa pelipäiviin tulee satsata vielä enemmän paukkuja. Talkooväkeä tarvitaan entistä enemmän. Ottakaa ihmeessä yhteyttä, jos voitte jollakin tavalla auttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?