Vauhdin 110-vuotisjuhlavuoden kisatoiminta alkaa Toijala Hölkästä

Viime vuonna Toijala Hölkkään startattiin kesäisen lämpimässä säässä. Kuva: Ari Viljanen

110-vuotisjuhlavuottaan viettävä Toijala Vauhti aloittaa kesäkauden kilpailutoimintansa perinteikkäällä Toijala Hölkällä sunnuntaina 23.4. Kisakeskuksena toimii tuttuun tapaan Nahkialan koulu.

Vauhtilaiset odottavat etenkin akaalaisia kuntoilijoita mukaan tapahtumaan, sillä sarjavalikoimassa ovat myös kuntosarjat 5 ja 10 kilometrillä. Jos juoksija ei halua aikaansa näkyviin tuloslistoille, sekin onnistuu ilmoittamalla asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Mukaan kannattaa lähteä siis niidenkin, jotka eivät halua juosta tosissaan kilpaa toisia juoksijoita tai kelloa vastaan.

Sarjat ja matkat ovat: Kilpasarjat M/N 10 ja 5 km, M/N 40 10 km, T/P 10v 1 km, T/P 12 ja 14v 3 km ja kuntosarja 10 ja 5 km.

Kympin reitti kiertää ns. Ketunpesien lenkin. Juoksijat lähtevät koululta Rapusaarentielle jatkaen Hämeentietä ja Hämeenlinnantietä Tyriseväntielle. Matka jatkuu Teristen- ja Terissaarentielle palaten Ketunpesäntietä takaisin koululle. Reitti on virallisesti mitattu.

Viiden kilometrin lenkki kiertää Nahkialanjärven ympäri, ja kolmen kilometrin reitti kulkee Nahkialanjärven ja Rapusaaren tien välimaastossa.

Kymppivuotiaiden yhden kilometrin reitti kiertää koulun ja hiekkakentän ympäristössä. Reittikartat ovat nähtävillä Toijalan Vauhdin kotisivuilla ja paikan päällä kisakeskuksessa.

Hölkkätapahtuma on kerännyt vuodesta toiseen osallistujia pitkienkin matkojen takaa. Kilpasarjoissa on nähty useasti mm. suunnistuksen ja hiihdon huippu-urheilijoita sekä Kalevan kierroksen kärkipään kilpailijoita.

Mitalit kympin ja vitosen kiertäjille

Kaikissa kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta, ja kaikki kympin ja vitosen kiertäjät mukaan lukien kuntosarjalaiset saavat muistoksi Toijala Hölkkä -osallistumismitalin.

Kympillä on huoltopiste reitin puolivälissä. Maalissa kaikkien sarjojen juoksijoille on tarjolla vettä, mehua ja hunajaista Mehiläisenpisto-urheilujuomaa sekä hedelmiä, jotka sisältyvät osallistumismaksuun. Mehiläisenpisto-juoma antaa esimakua syksyllä viidennen kerran järjestettävästä Akaan Mesihölkästä, joka juostaan sunnuntaina 17.9. Matkoina ovat silloin kymppi ja puolimaraton, ja kisakeskuksena toimii Akaan keskusurheilukenttä.

Toijala Hölkkään voi ilmoittautua ennakkoon kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/.

Toijalan Vauhdin 110-vuotisjuhlaa vietetään Toijalan Yhteiskoululla lauantaina 6.5. Juhlavuosi kuluu vauhtilaisilla erittäin tiiviin toiminnan merkeissä. Järjestettävänä on peräti kymmenet isommat kisat normaalien viikkoharjoitusten ja -kisojen lisäksi.

 

Tuulikki Moisio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?