Eija Hatakka-Peltonen on Vuoden Virvottava

Vuoden 2017 Virvottava Eija Hatakka (toinen oik.) ja virpojat vasemmalta Airi Vallo, Milva Salonen ja Erkki Väisänen. Kuva: Heikki Teräväinen.

Akaan Karjala-seura ry on valinnut 17. kerran Vuoden Virvottavan. Keskeisimpänä valintakriteerinä yhdistys pitää erityisesti pitkäkestoista toimintaa karjalaisen kulttuurin hyväksi. Valittavan taustan tai sukujuurien ei tarvitse olla karjalaispohjaisia, vaan tärkeintä on yhteys karjalaiseen kulttuuriin toiminnan ja tekojen kautta.

Perinne on jatkunut yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 alkaen, ja kunnianimityksen on saanut yhteensä 19 henkilöä. Nimitykseen liittyvän kunniakirjan luovuttamisen yhteydessä tapahtuva virpominen toteutetaan karjalaisen perinteen mukaan aina palmusunnuntaina.

Vuoden 2017 virvottava on Eija Hatakka-Peltonen, joka on toiminut pitkään Akaan Karjalaseura ry:n puheenjohtajana, piiritasolla hallituksissa, Karjalan Liitto ry:n liittohallituksessa ja -valtuustossa, Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto ry:n puheenjohtajana, Karjalaisen Nuorisoliitto ry:n hallituksessa, Karjala-säätiössä sekä monessa muussakin karjalaisessa yhteisössä, matkavastaavana Karjalaan tehdyillä ja tehtävillä matkoilla, kurssivetäjänä sekä edistänyt monin käytännön teoin myös vapaa-aikana karjalaista perinnettä.

Näistä toimista ovat esimerkkeinä se kuuluisa karjalalainen vieraanvaraisuus sekä monet yllätykset aitojen karjalaispiiraitten muodossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?