Jouko Rytkösen mukaan epäluottamuksen syyt löytyvät johtajasopimuksesta

Elokuussa 2013 Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari (vas.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen vihkivät Akaan uuden paloaseman toimitilat virallisesti käyttöön. Nyt Viitasaari syyttää Rytköstä häirinnästä ja osa kaupunginhallituksesta vaatii asiassa poliisitutkintaa.

Akaan valtuusto päätti helmikuussa äänin 31–12 asettaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomista tai siirtämistä toisiin tehtäviin. Irtisanomishalujen perusteluksi on mainittu mahdollinen epäluottamus. Puhemieheksi lupautunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen pitää tarkemmat syyt edelleen pois julkisuudesta.

– Antaisin valiokunnalle työrauhan. Siinä vaiheessa, kun kaupunginjohtajan kuuleminen on tapahtunut, ne alkavat olla pikku hiljaa julkisia.

Sen Rytkönen kertoo, että syyt löytyvät kaupunginjohtajan johtajasopimuksen sisällöstä, jota Akaan Seutu hiljattain avasi. Rytkösen mukaan johtajasopimus ei ole toteutunut.

Aki Viitasaaren ja Akaan kaupungin välisen johtajasopimuksen mukaan Akaan kaupungin johtamisessa korostetaan oikea-aikaisen tiedottamisen, vuorovaikutuksen, avoimuuden ja yhteistyön sekä hyvän henkilöstöpolitiikan merkitystä.

Kaupunginjohtajan pysyviä avaintehtäväalueita ovat talous, henkilöstö, tekninen toimi, sosiaali- ja terveystoimi (perusturva), sivistystoimi (koulut ja vapaa-aika), maankäyttö, kaupunkikonserni, elinkeinopolitiikka, strateginen suunnittelu, hallinnon ja johtoryhmän johtaminen, edunvalvonta, ulkoiset suhteet, seutuasiat ja edustaminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?