Maaningan Mahti Akaa-Volleyn välierävastustajaksi

Miesten lentopallon ykkössarjan pudotuspelit ovat karsineet joukkueita niin, että neljä parasta on jäljellä. Edessä ovat siis välierät. Runkosarjan voittanut KyKy-Betset Kyyjärveltä saa vastaansa joensuulaisen Susiraja Volleyn ja Akaa-Volley kohtaa Maaningan Mahdin.

Syksyllä Mahti sai lähteä Akaasta kohti Kuopiota tyhjin käsin, kun Toijalan Monarin tulostaulu näytti kotijoukkueen voittaneen selkein lukemin 3–0. Runkosarjan toisella kierroksella savolaiset olivat puolestaan tylyjä isäntiä omassa kotiluolassaan ja voittivat Akaa-Volleyn 3–2.

– Eihän välierävaiheessa tietenkään helppoja otteluita ole olemassakaan. Mutta Mahti osoitti helmikuussa, että se on kauden aikana kypsynyt huomattavasti ja tulee varmasti kovalla asenteella, arvelee Akaa-Volleyn kakkosvalmentaja Risto Lahti.

Akaa-Volleyn kakkosvalmentaja Risto Lahti saa kannustaa joukkuettaan vielä monta kertaa ennen kuin ykkössarjan lopulliset sijoitukset ovat selvillä. Kuva: Harri Mattila.

Maaningalla on laittaa kentälle kokemusta. Hakkurin vastuuta kantaa peräti 205-senttinen Andrey Ankudovich ja liberona häärää pitkään korkeimmalla sarjatasolla palloa nostellut Pekka Sairanen. Valmentaja Pekka Seppänen voi tarvittaessa peluuttaa Sairasta myös yleispelaajana ja sekoittaa näin akaalaisten kuvioita.

Mahdin rosterissa on kolme muutakin yli 30-vuotiasta pelaajaa. Mutta löytyy joukkueesta myös kovasti näyttöhaluja uhkuvia nuoria. Heistä esimerkkinä vasta 15-vuotias passari Fedor Ivanov. Taitava 186-senttinen pelinrakentaja palkittiin syksyllä Akaa-Volley-pelissä joukkueensa parhaana.

– Toivottavasti nyt saadaan katsomo täyteen ja kannustusta oikein kunnolla. Tekisi mieleni lainata yhtä tällä hetkellä televisiossa suosittua hahmoa: Elämme kovia aikoja, päättää Risto Lahti terveisensä akaalaiselle lentopalloyleisölle.

Ykkössarjan välierät pelataan paras kolmesta -systeemillä. Akaa-Volley ja Maaningan Mahti kohtaavat ensimmäisen kerran Toijalan Monarilla tulevana sunnuntaina kello 17.

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?