Leijona Futsalille makea vierasvoitto

Henri Ojalan kauden avausmaali tuli tärkeään paikkaan. Kuva Mikko Nieminen.

Futsal-Liigan runkosarja pelataan päätökseen tulevana viikonloppuna. Viime lauantaina Leijona Futsalin ohjelmassa oli viimeinen vierasottelu ennen pudotuspelejä, kun joukkue vieraili Espoossa. Tuloksena oli lopulta upea 3–7 (2–3) -vierasvoitto GFT:stä.

Voiton myötä Leijona Futsal varmisti puolivälierien kotietunsa. Runkosarjan sijoitus tulee olemaan toinen tai kolmas. Tämä ratkeaa ensi lauantain päätöskierroksella.

Lauantaisten kolmen sarjapisteen arvoa nostaa myös se, että Leijona Futsal oli matkassa ilman kumpaakaan serbivahvistusta. Jovan Stankovic ja Dusan Milojevic seurasivat katsomosta, kun vielä avausjaksolla vierasjoukkueen puolustus vielä hiukan etsi tiiviyttään. GFT pääsi alussa kaksi kertaa johtoasemaan, mutta Leijonat nousivat pian tasoihin. Petri Grönholm oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan kahdesti ja ohjaili maalin edestä tasoitukset.

Ennen taukovihellystä Jussi Nyström vielä runttasi hirvittävällä pommilla päivän pakollisensa, ja näin vieraat olivat niukasti 2–3-johdossa tauolla.

Kotipeli Ilvestä vastaan lauantaina

Toisella jaksolla GFT riisuttiin aseista erinomaisella puolustuspelillä. Henri Ojalan kauden ensimmäinen täysosuma tuli parhaaseen mahdolliseen paikkaan, kun mies iski voittomaaliksi jääneen 2–4-osuman heti jakson alussa sammuttaen espoolaiskynttilästä suurinta liekkiä.

Lisämaaleja saatiin odottaa päätösminuuteille. Grönholm tyylitteli ensin tyhjään GFT-maaliin hattutemppunsa. Hattutemppukaan ei kuitenkaan riittänyt päivän parhaaksi, vaan valinta kohdistui Leijonien maalinsuulle. Juho Laine esitti pelissä muutaman maukkaan pelastuksen ja kruunasi iltapäivänsä osumalla peräti kahdesti tyhjään GFT-rysään. Aivan lopussa kotijoukkue onnistui vielä kerran ja näin loppulukemiksi tulivat komeat 3–7.

Maalivahti Juho Laine teki ottelussa peräti kaksi maalia. Kuva Mikko Nieminen.

Runkosarja päättyy siis tulevana lauantaina, ja viikon päästä viikonloppuna alkavat pudotuspelit.

Leijona Futsalin runkosarjaurakka huipentuu jännittävällä kotiottelulla, kun Ilves FS vierailee lauantaina Monarilla. Ottelu käynnistyy poikkeuksellisesti kello 15, ja panoksena on sarjan kakkospaikka runkosarjan voiton jo varmistaneen Sievin jälkeen. Ennen ottelua Ilves on pisteen leijonien edellä sarjan kakkosena, joten vain voitto varsinaisella peliajalla veisi kotijoukkueen sarjataulukossa tamperelaisten ohi.