Toijalassa 103 verenluovuttajaa

Veripalvelu ja Suomen Punaisen Ristin Toijalan osasto järjestivät kuluvan vuoden ensimmäisen  verenluovutustilaisuuden  21. helmikuuta seurakuntatalon yläsalissa. Kävijöitä oli 120 rekisteröityä henkilöä, joista 103 oli luovutuskelpoisia. Uusia verenluovuttajia oli seitsemän. Flunssa, liian alhainen hemoglobiiniarvo tai hiljattain ollut vatsatauti verotti oman osansa luovuttajista.

Vuosittain noin 60 000 suomalaista saa hoitoa  verivalmisteilla. Luovutettu veri jaetaan yleensä aina kolmeen osaan: punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Potilas saa vain sitä veren osaa jota hän tarvitsee. Kun luovutat verta, autat vakavasti sairasta ihmistä. Luovutettu veri voi pelastaa hengen.Lisätietoja luovutuksesta saat Veripalvelun internet-sivuilta  osoitteesta www.veripalvelu.fi. Sieltä voit seurata myös veriryhmäkohtaista tilannetta.

Seuraava verenluovutus on Toijalassa ti 25. huhtikuuta klo 14- 19 seurakuntatalon yläsalissa.

Toijalan SPR:n osasto haluaa kiittää kaikkia luovuttajia arvokkaasta työstä ja toivottaa myös uudet luovuttajat tervetulleiksi seuraavaan tilaisuuteen. Myös tapahtuman järjestelyihin osallistuneille toimijoille suuret kiitokset luovutuksen onnistumisesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?