5-vuotias Alarik teki Suomen ennätyksen lisäpainokilpailussa

Elokuussa 6 vuotta täyttävä Alarik Laasala teki Seinäjoella alle 7-vuotiaiden Suomen ennätyksen lisäpainoleuanvedossa. Kuva: Irina Laasala.

Akaalainen 5-vuotias Alarik Laasala kilpaili lauantaina 18.2. lisäpainoleuanvedon Suomen Cupissa Seinäjoella. Alarik voitti alle 7-vuotiaiden sarjan sen ainoana kilpailijana. Tulos 5 kiloa kirjattiin ikäluokan Suomen ennätykseksi. Alarikin aloituspainona oli 3 kiloa, toisella kierroksella tulos parani kilolla ja kolmannella kierroksella jälleen kilolla. Neljännellä kierroksella Alarik yritti tulosta 5,5 kilon lisäpainolla, mutta suoritus jäi yritykseksi.

Alarikin äiti Irina Laasala kertoo Alarikin harjoitelleen lisäpainoilla alle viisi kertaa ennen kilpailua.

– Mutta toki hän muuten roikkuu tangossa.

Myös vanhemmat Irina ja Lauri Laasala osallistuivat Suomen Cupin kisaan. Irina Laasala voitti alle 60-kiloisten naisten sarjan tuloksella 35 kiloa. Laasala pudotti sarjaa varten painoa, minkä hän arvelee verottaneen tulosta. Harjoituksissa Laasala on vetänyt leukaa 37 kilon lisäpainolla.

Ensimmäistä kertaa lisäpainokisaan osallistunut Lauri Laasala sijoittui alle 90-kiloisten miesten sarjassa neljänneksi tuloksella 68 kiloa.

Lisäpainoleuanvedossa kilpailija pyrkii suorittamaan leuanvedon mahdollisimman suurella lisäpainolla.

Alarik Laasala ja Irina Laasala voittivat omat sarjansa lisäpainoleuanvedon Suomen Cupin kisassa Seinäjoella. Kuva: Lauri Laasala.