Pysähdy hetkeksi

Isä kutsuu yhteyteen

Ps 103: 13. Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin Herrakin armahtaa niitä, jotka häntä pelkäävät. 14. Sillä hän tietää, millaista tekoa me olemme; hän muistaa, että olemme tomua.

Voittaaksemme synnin turmeluksen tai palataksemme takaisin harharetkiltämme taivaallisen Isämme yhteyteen tarvitsemme totuuden Sanan saarnaa, joka synnyttää toivon ja antaa tuoreen ilmestyksen Jeesuksesta. Sana, Pyhän Hengen voiman ja voitelun kautta, saa uudestisyntyneet Jumalan lapset luottamaan alati ristin lunastustyöhön.

Voimme ja meidän tuleekin aina palata ristin juurelle, siellä olemme uudestisyntyneet ja siellä voimme uudistua ja täyttyä voimalla korkeudesta. Onhan kyse sielumme pelastuksesta, synti ja epäusko tuomitaan kerran vanhurskaan Jumalan säätämyksestä. Voimme siis välttää ikuisen kadotustuomion, kääntymällä ja uskomalla Herraan Jeesukseen.

Synnin turmiovoimien vallassa elävä tietää olevansa erossa Jumalasta. Tunto syyttää ja piinaa herkeämättä, kun Pyhä Henki tekee työtään ihmisessä, kunnes yksilö nöyrtyy parannukseen ja ottaa vastaan Jumalan armon Jeesuksessa Kristuksessa. Pelastuskokemus johtaa uskon kuuliaisuuteen, seuraamaan Jeesusta.

Voimme puhua Jumalan lapseudesta vasta, kun ihminen on syntynyt uudesti ylhäältä Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen työn kautta. Synnit anteeksisaaneen elämässä alkaa pyhittyminen, elämän vanhurskaus, joka johtaa terveeseen Jumalan pelkoon. Kristitty haluaa kunnioittaa Sanan totuutta omassa elämässä, mikä johtaa armon syvempään tuntemiseen ja toisten voittamiseen Herralle. Jeesuksen kaltaisuus ei ole ihmiselle itselleen omin avuin mahdollista ja siksi yksilöt alkavat etsiä Jumalan voimaa elämäänsä. Pyhä Henki on valmis täyttämään verellä pestyn yksilön ja antamaan hengen lahjat, karismat, työkaluiksi seurakunnan palvelutyöhön.

Ristin evankeliumin julistaminen johtaa hedelmän kantamiseen ja uskossa kasvamiseen. Hengen hedelmistä mainitaan ensimmäisenä rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsehillintä. (Gal 5:22) Ef 5:9 mainitsee samoja asioita valon hedelmänä. Hengen hedelmät ovat siis valon ilmenemismuotoja. Näin Jumalan luonto ilmenee ihmisessä, joka seuraa Jeesusta.

Suola on hyvä. Mutta jos suola käy mauttomaksi, millä te sen maustatte? Olkoon teissä suola itsessänne ja eläkää rauhassa keskenänne. Mk 9:50

Kristityt eri seurakunnissa ovat suolarakeita maailman turmeluksen keskellä. Olemme, Jumalan armosta, estämässä kulttuurimme ja yhteiskuntamme turmeltumista, saattamassa kansamme ja maamme takaisin Jumalan pelkoon. Olemme kukin osaltamme osallisia myös kärsimyksen suolaan, tuleen, joka puhdistaa meitä itseämme ja motiivejamme.

Jumalan Sanan suola seurakunnan kautta estää pilaantumisen, mätänemisen ja arvojen maallistumisen, sekä Jumalasta vieraantumisen. Sanan suola suojaa elämää, pahan leviäminen estyy, kun totuuden suolaa on sopivasti kaikkialla. Joukko profeetallisia yksilöitä nousee seurakuntien keskelle ja he johtavat Jeesukseen uskovat Jumalan läsnäoloon. Tästä alkaa herätys, kun Herran seurakunta alkaa elämään Hengessä.

 

Juhani Kolehmainen

Kirjoittaja on Toijalan helluntaiseurakunnan pastori

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?