Juho Pirttijoki kävi tämän viikon maanantaina ennen Ruotsiin lähtöä Akaan Seudun toimituksessa vetämässä GIF Sundsvallin pelipaidan päälle ja kertomassa tuoreimmat kuulumiset.

Toijalan Pallo-49:stä FC Hakan ja HIFK:n kautta Ruotsiin ammattilaiseksi kiitänyt Juho Pirttijoki pelasi lauantaina debyyttiottelunsa GIF Sundsvallin paidassa. Pirttijoki oli avauskokoonpanossa voitokkaassa harjoituspelissä eskilstunalaista AFC Unitedia vastaan.

Toppari Pirttijoki, 20, ja Ruotsin ylimmällä sarjatasolla Allsvenskanissa pelaava GIF Sundsvall tekivät viime perjantaina kolmivuotisen sopimuksen.

Alla lauantain pelin otteluselostus GIF Sundsvallin verkkosivuilta.

AFC United – GIF Sundsvall

• Publicerad 11 februari

Säsongens tredje träningsmatch spelades mot AFC Eskilstuna på Tunavallen och GIF Sundsvall plockade hem en rättvis och stabil seger när man vann borta med 2-0.

GIF Sundsvall startade matchen med följande startelva: William Eskelinen – Marcus Danielsson, Juho Pirttijoki, David Myrestam – Sebastian Rajalakso, Lars Krogh Gerson ,Smajl Suljevic, Erik Granat, Dennis Olsson – Linus Hallenius, Peter Wilson.

Sebastian Rajalakso såg till att ge GIF Sundsvall ledningen redan i den fjärde matchminuten när han jobbade till sig bollen och kyligt placerade in bollen vid målvaktens högra stolpe.

GIF Sundsvall med klart övertag i bollinnehav i första halvlek visade stundtals upp fina kombinationer och skapade ett antal farliga chanser framåt.

AFC Eskilstuna skapade några halvchanser framåt men William Eskelinen i mål var annars relativt ohotad i GIF – målet. Eskelinen som gjorde en mycket bra match i GIF.målet.

Flera byten inför andra halvlek och in kom Romain Gall, Jonathan Morsay och Amaro Bathijar.

AFC startade piggare i andra halvlek och öppnade matchen med två lägen på mål. GIF –försvaret något passivt och avvaktande i de inledande minuterna av andra halvlek. AFC med högre och aggressivare press i andra halvlek trots det hade hemmalaget svårt att komma till avslut.

Romain Gall satte 2-0 till GIF Sundsvall efter ett fint avvägt skott och slutresultatet fastställdes med 2-0 vinst till GIF Sundsvall och ett fint kvitto på det man tränat på hitills under försäsongen.