Sundsvall osti akaalaisen HIFK:lta

Juho Pirttijoki lähtee ammattilaiseksi Ruotsiin

Akaalainen, 19-vuotiaiden ja 21-vuotiaiden maajoukkueissakin pelannut Juho Pirttijoki jatkaa uraansa jalkapalloammattilaisena Ruotsin pääsarjassa.

Veikkausliigassa viime kaudella debytoinut 20-vuotias keskuspuolustaja Juho Pirttijoki siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavan GIF Sundsvallin riveihin kolmivuotisella pelaajasopimuksella.

FC Hakasta HIFK:hon maaliskuussa 2016 siirtynyt akaalainen Pirttijoki pelasi viime kaudella Veikkausliigassa 25 ottelua, ja Toijalan Pallon kasvatti oli heti debyyttikaudellaan HIFK-puolustuksen ja koko sarjan johtavia pelaajia.

HIFK:n tiedotteessa todetaan, että vahvana pääpelaajana tunnettu ”Toijalan Hercules” on erinomainen pelaaja niin hyökkäys- kuin puolustuspään erikoistilanteisiin.

– Olemme erittäin onnellisia Pirttijoen puolesta. Tämä oli seuran ja pelaajan yhteinen tavoite, kun Juho siirtyi IFK:hon viime kaudeksi. Hän teki heti läpimurron Veikkausliigassa, ja nyt hän saa upean mahdollisuuden edetä urallaan, sanoo HIFK:n toimitusjohtaja René Österman.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvalla Pirttijoella oli sopimus HIFK:n kanssa ensi kaudesta, joten seura saa hänestä siirtokorvauksen.

– Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta, kun saan ottaa seuraavan askeleen urallani. HIFK on tarjonnut minulle viimeisen vuoden aikana loistavan mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja tarjonnut myös monia unohtumattomia hetkiä pelikentällä, Pirttijoki itse toteaa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?