Akaa-Volleyn uusi vuosi alkoi voitokkaasti

Akaa-Volleyn kokenut passari Ossi Heino pyöritti akaalaisten hyökkäyskuvioita monipuolisesti ja palkittiin joukkueensa parhaana. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn miehistö ei ilmeisesti sortunut joululomalla mässäilyyn. Lentopallon ykkössarjan kevätkausi avattiin viikonvaihteessa, ja akaalaisten pomppu nousi parketista entiseen malliin.  Toijalan Monarille vieraaksi saatu joensuulainen Susiraja Volley jäi kotijoukkueen jalkoihin selkein numeroin 3–0 (25–15, 30–28, 25–17).

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen näytöstä. Susirajalta tulleet vieraat eivät missään vaiheessa päässeet haastamaan akaalaisia. Joni Mikkosen kovat syötöt ja passari Ossi Heinon rakentama monipuolinen hyökkäyspeli olivat vieraille liikaa. Lopputulos 25–15 kertoo ylivoimaisesta esityksestä.

Toinen erä pelattiin tasaisesti. Survo oli ottanut opikseen ja otti peräti viisi torjuntapistettä. Jatkopalloilla molemmilla oli omat tilaisuutensa. Lopulta Akaan Dimitri Borichev onnistui ratkaisemaan koitoksen kotijoukkueen eduksi. Borichev vetäisi kaksi ässäsyöttöä, jotka veivät Akaa-Volleyn 2–0-johdossa pitkälle erätauolle.

– Jätkät hei, nyt siellä vastustaja lukee peliämme liian selkeästi. Jos tästä halutaan kunnialla selvitä, niin SurVon torjunta pitää saada liikkeelle, painotti valmentaja Lauri Tihinen pukuhuoneessa koko joukkueelle.

Kolmannessa erässä kaikki Akaa-Volleyn pelaajat tekivätkin töitä tosissaan. Vastustajan torjunta- ja puolustuspelaaminen vaikeutui ja loppulukemat kertovat kotijoukkueen tehokkuudesta.  SurVo nappasi ratkaisuerässä vain yhden torjuntapisteen.

Akaa-Volleyn ei tarvinnut ottelussa juuri turvautua pelaajavaihtoihin. Avauskuusikko koostui jo mainittujen lisäksi hakkuri Arttu Löfgrenistä, laituri Jimmy Hernandezista ja keskitorjuja Rami Rekomaasta. Liberon tontilla pelasi tällä kertaa Sakari Liehu. Valmentaja Tihinen teki ainoastaan yhden taktisen torjuntavaihdon kolmannessa erässä, kun Heino käväisi penkillä ja hänen tilallaan pelasi nuori Valtteri Tynys.

SurVon libero Ilkka Sairanen palkittiin joukkueensa parhaana. Akaa-Volleyn tasaisesti onnistuneesta kokoonpanosta huomioitiin ansaitusti passari Heino.

Ensi lauantaina Akaa-Volley matkaa Sastamalaan VaLePan vieraaksi. Sunnuntaina se kohtaa Toijalan Monarilla Seinäjoelta saapuvan Jymy Kuutoset. Peli alkaa totutusti kello 17.