Akaa-Volley tyrmäsi Maaningan Mahdin

Akaa-Volleyn Dimitri Borichev on jo useassa pelissä näyttänyt, miten palloja haetaan peliin hankalistakin paikoista. Tällä kerralla katsomoon kiipeäminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn Dmitri Borichev on jo useassa pelissä näyttänyt, miten palloja haetaan peliin hankalistakin paikoista. Tällä kerralla katsomoon kiipeäminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volley jatkoi vakuuttavia otteitaan lentopallon ykkössarjan syyskierroksella. Joukkue ei antanut kotisalissaan Maaningan Mahdille minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Hyvään pelivireeseen päässyt passari Ossi Heino jatkoi hienoja otteitaan ottelun alusta saakka. Heti ensimmäinen syöttövuoro toi kaksi ässää, ja muutkin aloitukset polttivat maaninkalaisten hihoja. Tyrmäysalun jälkeen taululla olivat lukemat 6–0.

Mahti ei toipunut alkushokista erän aikana. Joukkueen hyökkäystehot jäivät ennätysalhaisiksi. Jyrki Meriruoko teki sentään kolme pistettä seitsemästä passista. Muut vieraiden hyökkääjät napsivat pisteen kukin. Ei mikään ihme, että erän lopussa tulostaulu näytti lukemia 25–12. Kuin ylivoiman osoituksena viimeinenkin piste tuli suoraan syötöstä. Ässän lähetti matkaan Akaan hakkuri Dmitri Borichev.

Myös toisessa erässä Akaa-Volley oli koko ajan niskan päällä. Maaninkalaiset pelasivat nyt maltillisemmin, ja hyökkäystehot paranivat selvästi. Vieraat tekivät useita pisteitä lyömällä palloa harkitusti akaalaistorjunnan kautta rajojen ulkopuolelle.

Akaa-Volley vei lopulta erän pistein 25–21. Eräpallon löi lattiaan tälläkin kerralla Borichev. Nyt ei kuitenkaan syöttöviivalta vaan hyökkäämällä vastustamattomasti nelospaikalta aivan verkkoantennin vierestä.

Onneksi Maaningan Mahti sai pelinsä uomiin hitaasti. Kolmas erä oli edellisiä tasaisempi ja vieraat roikkuivat hyvin mukana aivan loppuun saakka. Olisiko neljäs erä jo kääntynyt Mahdin hyväksi? Sitä emme saa koskaan tietää, sillä Akaa-Volley voitti kolmannen numeroin 25–22 ja koko ottelun 3–0.

Akaa-Volleyn vahvuutena on usein ollut vastaanoton tarkkuus. Niin tälläkin kerralla. Kolmikko Joni Mikkonen, Matti Ollikainen ja Sakari Liehu on vastustajille hankala. Kun jokainen heistä nostaa palloja passarille todella varmasti, ei syötön suuntaamisella saa yleensä akaalaishyökkäyksiä horjutettua.

Libero Liehu palkittiin Akaa-Volleyn parhaana. Maaningan Mahdin joukkueesta palkittiin passari Fedor Ivanov.

Seuraava kotiottelu Akaa-Volleylla on sunnuntaina 27. marraskuuta. Toijalan Monitoimihallissa kello 17 alkavaan peliin saapuu vastustajaksi tuttu vastustaja Loimaan Jankko.