Uskon Yössä soitetaan ukulelea ja juodaan kello viiden teetä

Ukuleleopettaja Outi Koivuniemi Viialasta ohjaa Uskon Yö -tapahtumassa musiikkituokion, jossa lauletaan ja soitetaan ukulelea.

Ukuleleopettaja Outi Koivuniemi Viialasta ohjaa Uskon Yö -tapahtumassa musiikkituokion, jossa lauletaan ja soitetaan ukulelea.

Akaan seurakunnan lähetystyö toteuttaa toisen kerran Uskon Yö -tapahtuman Akaassa. Viime vuonna tapahtumaa vietettiin Kylmäkosken kulttuurikirkossa. Tänä vuonna Kansan Raamattuseuran Suomeen lanseeraamaa tapahtumaa vietetään lauantaina 29. lokakuuta Toijalassa Akaan seurakuntasalissa ja kirkossa teemalla laulu uskon ilmentäjänä. Muun ohjelman lisäksi seurakunnan kerholaiset piirtävät omia näkemyksiään kotikirkosta ja piirrokset ovat nähtävillä lauantaina seurakuntasalissa.

Tapahtumapäivä alkaa seurakuntasalissa (Sontulantie 1) kello 14.30 viialalaisen ukuleleopettaja Outi Koivuniemen ohjaamana koko perheelle sopivalla musiikkituokiolla. Koivuniemellä on pienet ukulelet mukana.

Teehetki yhdistää ihmisiä

Ukulelen opettelun jälkeen seurakunnan nuoret laulavat ja musisoivat kello 16 alkaen. Iltapäiväosio seurakuntasalissa päättyy yhteiseen kello viiden teehetkeen, jossa voi maistella eri teelaatuja ja syödä suolaista purtavaa. Teehetkessä on vapaaehtoinen maksu lähetystyölle.

Teehetken jälkeen Uskon Yön ohjelma jatkuu Akaan kirkossa. Kello 19 on tilaisuus kuunnella musiikkia ja intiaanien rukouksia Ad Libitumin esittämänä kanttori Juha Salmesvuoren johdolla. Illan päätteeksi kello 21 alkaen vietetään viikkomessua kirkossa, jossa mukana ovat Mari Pakkanen ja Juha Salmesvuori sekä Akaan kirkkokuoro. Messussa on mahdollisuus esirukoukseen ja kolehti kerätään lähetystyölle.

Taide voi toimia uskon ilmentäjänä

Uskon Yö -tapahtumia on järjestetty Vivamossa Lohjalla vuodesta 1999 lähtien.  Alun perin AnnaMari Kaskisen ideoiman tapahtuman ajatuksena on ollut antaa kristityille taiteilijoille paikka omalle taiteelleen ja samalla mahdollisuus tavata toinen toisiaan.

Uskon yö viittaa myös hengellisessä vaelluksessa koettavaan yöhön tai erämaavaiheeseen. Se merkitsee kulkemista uskon ja epäuskon rajapinnalla. Uskon Yön ajatuksena on tuoda esille taide uskon ilmentäjänä.

Jaana Viitakangas-Klemola

41uskonyoukulele2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?