Akaan seurakuntaan kanttori-diakoniatyöntekijän virka

Akaan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 25. elokuuta esittää kirkkovaltuustolle, että Akaan seurakuntaan perustetaan ensi vuoden alusta lähtien kanttori-diakoniatyöntekijän virka 80 prosenttisella työajalla. Kanttori-diakoniatyöntekijän asemapaikkana toimii Kylmäkosken seurakuntatalo.

Akaan seurakunnan kirkkoherran Ali Kulhian mukaan viran perustamisen taustalla on se, että Kylmäkosken diakoniatyöntekijän virka on auki ja seurakunnalla on säännönmukaisesti tarvetta kanttorien vapaiden viikonloppujen sijaistamiseen. Sijaisia on hankala värvätä tapauskohtaisesti. Virassa on kymmenen prosenttia kanttorin tehtäviä ja loput diakoniaa.

– Tarvitsemme silti vielä jonkin verran sijaisia, mutta tämä tuo jo suuren helpotuksen. Muiden virkajärjestelyjen yhteydessä lopputuloksena tulee oleman diakoniatyön hienoinen lisääminen, sillä tarkoitus on tätä seuraavassa diakonianviran täytössä lisätä diakoniakasvatusta, Kulhia toteaa.

Seuraava kirkkovaltuuston kokous pidetään 12. lokakuuta.

Ali Kulhia

Ali Kulhian mukaan perustettavassa virassa on kymmenen prosenttia kanttorin tehtäviä ja loput diakoniaa. Kuva: Tarja Antola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?