Kylmäkosken Kyykälle kolme Suomen mestaruutta juhlavuonna

Kyykkäpelin Suomen mestaruudet ratkottiin kahtena peräkkäisenä elokuun lauantaina. Viisiottelun kilpailut käytiin Helsingin Pirkkolan urheilupuiston kentällä 6. elokuuta ja henkilökohtaisen pelin kilpailut Kuopiossa seuraavana lauantaina 13. elokuuta.

Miesten mestaruussarjassa entinen kylmäkoskelainen, nykyisin Ruoveden Karjalaisia edustava kaksinkertainen kyykän maailmanmestari VeliPekka Ehoniemi voitti kummankin kilpailun. Henkilökohtaisen pelin voittotulos oli varsin vaatimaton 26 pistettä. Vastaavasti viisiottelun voittotulos oli hyvä 77 pistettä.

Josefina Harju teki historiaa

Veteraanisarjassa heittävä Kylmäkosken Kyykän Kauko Rupponen saavutti pronssimitalin kummassakin kilpailussa. Henkilökohtaisen pelin tulos oli 26 pistettä ja viisiottelun 62 pistettä.

Juniorisarjassa Kylmäkosken Kyykkä saavutti kolme Suomen mestaruutta. Ensimmäisen kerran Suomen kyykkähistoriassa tyttöjen sarjan voittaja Josefina Harju kukisti henkilökohtaisessa pelissä poikien sarjan heittäjät. Josefinan voittotulos oli +7 pistettä. Poikien sarjan voitti Josefinan veli Julius -12 pisteen tuloksella.

Poikien alle 10-vuotiaiden sarjan voitti Aape Rytky -8 pisteen tuloksella. Voittajan pytty oli kolmea, mutta Suomen mestarin arvoa ei anneta alle 10-vuotiaille. Toisena oli kolmas Harjun sisaruksista, Janette -.16 pisteen tuloksella.

Viisiottelun voitti Aape Rytky -28 pisteen tuloksella. Toisena oli Venne Lapinniemi -36 pisteellä.

Näiden SM-kisojen jälkeen Kylmäkosken Kyykkä on 30 vuoden aikana saavuttanut 30 juniorisarjan Suomen mestaruutta. Joukosta on kasvanut maailmanmestarin lisäksi myös kaksi maaotteluheittäjää. Kylmäkoskella kyykkää on harrastettu 50 vuotta.

Pentti Ehoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?