Elinkeinopäällikkö Kristiina Salo lähtee Vihtiin

Kristiina Salo

Kristiina Salo aloitti Akaassa loppukesästä 2014. Nyt tie vie Vihtiin.

Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Kristiina Salo on valittu yrityskehittäjäksi 29 000 asukkaan Vihdin kuntaan Uudellemaalle. Salo aloittaa työnsä Vihdissä elokuun puolivälissä.

– Hänellä on erittäin hyvä ja laaja kokemus ja vastaa sitä, mitä me olemme hakemassa. Lisäksi hän osoitti haastattelussa tietynlaista näkemystä kokonaisuudesta, kertoo Vihdin hallintojohtaja Noora Nordberg.

Yrityskehittäjä toimii kunnan, yritysten ja sidosryhmien välillä aktiivisena yhdyshenkilönä ja vastaa kunnan yrityspalvelujen toimivuudesta. Yrityskehittäjä markkinoi myös yrityspalveluja, yritystontteja ja toimitiloja sekä toimii yritysten toimintaedellytyksiä kehittävissä hankkeissa koordinaattorina.

Kristiina Salo aloitti Akaassa Sisu-projektin (Sijoitu Sujuvasti Akaaseen) vetäjänä loppukesästä 2014. Akaan elinkeinopäällikkönä hän on toiminut elokuusta 2015. Ennen Akaata Salo toimi Uudenkaupungin yhteysjohtajana. 52-vuotias Salo on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Akaa ei ole vielä yhtenäinen

Akaan jättävä Kristiina Salo kiittelee yhteistyötä akaalaisten yrittäjien ja yritysten kanssa.

– Mahtavaa porukkaa. Myös luottamusmiehiltä on tullut täysi tuki, mikä ei ole itsestään selvää. Se on jopa harvinaista.

Salo toteaa seuraajansa jatkavan oman elinkeinotoimen rakentamista Akaan kaupungille. Yksi tärkeä projekti on hankerahoitusta saaneen metalli- ja muoviklusterin kehittäminen.

– Hyppääminen tähän kyytiin ei välttämättä ole helppoa uudelle ihmisille, mutta toivottavasti se onnistuu. Pyrin briiffaamaan kaupungin organisaatiota niin, että seuraaja saa hyvät eväät jatkaa klusterin kehittämistä.

Akaan sijaintia ja yhteyksiä kiitellään jatkuvasti loistaviksi, mutta kehitys on joidenkin mielestä ollut kovin hidasta.

–  Akaa ei ole vielä yhtenäinen. Akaalla on loistavat mahdollisuudet ja tahtotilakin valtuustolla, mutta asioita ei vaan vielä nähdä Akaa-silmälasien läpi. Totta kai halutaan, että oma taajama ja vanha kunta on vahvoilla, mutta joskus se sotii Akaan yhteistä etua vastaan, Kristiina Salo miettii.

Salon mukaan konkreettinen esimerkki on Akaa-kylttien puuttuminen moottoritien varrelta. Kylttien uusimista on perusteltu niiden kalleudella.

– Asia ei vaan etene. Tietyllä tavalla kukaan ei tiedä, missä Akaa on. Markkinoi siinä sitten Akaata, Kristiina Salo toteaa.

Kristiina Salon mukaan seuraajan valinnasta ei ole ollut vielä puhetta. Salo ei vielä tiistaihin mennessä ollut keskustellut kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren kanssa lähdöstään, mutta toteaa kaupunginjohtajan olevan tietoinen asiasta.

Salo ei ole vielä irtisanoutunut elinkeinopäällikön virasta. Irtisanomisaika Salolla on kaksi viikkoa, joka määräytyy työsuhteen kestosta.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?