Arvo Ylpön koulun oppilaat lahjoittivat vastaanottokeskukseen vauvanpeiton

Laura Hannukainen (vas.), Noora Leinonen, Peppi Paananen ja Iina Löflund lahjoittivat vauvanpeiton Marwa Al-Nakashille ja Mohammed al-Sammara'eelle.

Laura Hannukainen (vas.), Noora Leinonen, Peppi Paananen ja Iina Löflund lahjoittivat vauvanpeiton Marwa Al-Nakashille ja Mohammed al-Sammara’eelle.

Arvo Ylpön koulun viidesluokkalaiset lahjoittivat Toijalan vastaanottokeskuksessa asuville irakilaisille Mohammed al-Sammara’eelle ja Marwa Al-Nakashille isoäidinneliöistä virkatun vauvanpeiton. Pariskunnalle syntyy lapsi loppukesästä. Kyseessä on ensimmäinen vauva, joka syntyy Toijalan vastaanottokeskuksen toiminnan aikana siellä asuvalle parille.

– Meidän koulussamme on kolme viitosluokkaa, ja olemme tehneet tekstiilityön tunneilla isoäidinneliöitä. Meillä on tapana harjoitella isoäidinneliöiden virkkaamista, mutta niitä ei kovinkaan montaa jaksa yksi oppilas tehdä, joten niistä on kiva koota yhteinen työ, käsityön opettaja Laura Hannukainen Arvo Ylpön koulusta kertoo.

Idea peiton lahjoittamisesta tuli oppilailta

Idea peiton lahjoittamisesta Toijalan vastaanottokeskukseen tuli peittoa tehneiltä oppilailta. Oppilaista paikalle peittoa luovuttamaan saapuivat Noora Leinonen, Iina Löflund ja Peppi Paananen.

– Me mietimme, että tehdäänkö peitto vanhainkotiin vai vastaanottokeskukseen. Tulimme siihen tulokseen, että vanhainkotiin tehtävässä peitossa olisi aika iso työ, koska sinne ei riitä ihan pikkuinen peitto, Noora kertoo.

Vauvanpeitossa on yhteensä noin kolmekymmentä neliötä. Tytöt kertovat virkanneensa peittoon yhteensä neljä neliötä, joista Iina teki kaksi.

– Aluksi isoäidinneliöiden virkkaaminen oli aika vaikeaa, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan, Iina sanoo.

Oppilaat aloittivat isoäidinneliöiden tekemisen jo syksyllä, jolloin vastaanottokeskuksen avaaminen Toijalaan oli tapetilla. Lisää vastaavia lahjoituksia saattaa olla tulossa myös jatkossa, sillä tyttöjen mielestä projekti oli hauska.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?