Tähdet ja valmentajat valmiina Voice of Viialaan

Voice of Viialassa on mukana 7.–9.-luokkalaisia sekä kaksi kolmannen luokan oppilasta.

Voice of Viialassa on mukana 7.–9.-luokkalaisia sekä kaksi kolmannen luokan oppilasta.

Kimi Räikkönen, Michael Monroe, Antti Tuisku, Cheek ja Paula Koivuniemi nähdään tähtivalmentajina, kun Viialan yhtenäiskoulun oppilaiden musikaali Voice of Viiala valtaa koulun näyttämön toukokuussa.

Tähtivalmentajien arvioitaviksi lavalle nousee neljä bändiä, jotka esittävät Apulannan, Kasmirin, Iron Maidenin ja tyttöduo Lissujen musiikkia. Mukana on myös yllätysesiintyjiä Juice Leskisen ja The Beatlesin jalanjäljissä.

Voice of Viialan tekemiseen osallistuu joukko Viialan yhtenäiskoulun 7.–9.-luokkalaisia sekä kaksi kolmasluokkalaista.  Kaikkiaan mukana on 33 henkilöä. Musikaali on syntynyt pääasiassa oppituntien jälkeen kerhotoimintana, mutta ensi-illan lähestyessä treenejä on ollut myös kouluajalla. Musikaali on samalla projektia ohjaavan Laura Flankkumäen opinnäytetyö. Lastenohjaajana alakoulun puolella toiminut Flankkumäki opiskelee ohjaustoiminnan artenomiksi Hämeenlinnan ammattikorkeakoulussa.

Nuorten omilla ehdoilla

Laura Flankkumäki kertoo, että nuoret ovat itse suunnitelleet musikaalin sisällön tansseista ja vuorosanoista aina bändien lauluihin ja imagoihin. Esitykseen kuuluu myös nuorten suunnittelemia, kuvaamia ja editoimia videoita. Projektissa on ollut apuna myös ilmaisutaidon, musiikin, teknisen työn ja kuvaamataidon opettajia.

– Liikkeelle on lähdetty nuorten omista haluista ja vahvuuksista. Kukaan ei ole joutunut tekemään sellaista, mitä ei haluaisi. Yhtenä teemana on ollut myös yhteisöllisyys. Sen lisäksi projekti on ollut tekemällä oppimista, osallistamista ja oppiaineiden rajoja rikkovaa, mikä kaikki on myös uuden opetussuunnitelman mukaista, Laura Flankkumäki kertoo.

Räikkösen rallienglantia

Cheekiä esittävä yhdeksäsluokkalainen Enni Piirainen on tyytyväinen sekä omaan rooliinsa että musikaaliprojektin rentoon meininkiin.

– Kaikki saavat olla mukana ja kaikkien kanssa on mukavaa, Enni sanoo.

Yhdeksäsluokkalaisen Isak Peltolan toive isosta roolista toteutuu tähtivalmentaja Michael Monroena.

– Voice of Viialan Monroe on energinen, vähän ADHD ja juoksentelee ympäri lavaa vähän niin kuin se itsekin, Isak Peltola kuvailee.

Isak ei ole näytellyt aiemmin kuten ei myöskään Kimi Räikkösen ajohaalariin hyppäävä Henri Könnilä.

– Kimi on vähän hiljaisempi ja puhuu rallienglantia. Puheesta ehkä saa selvää, Henri Könnilä lupaa.

Jännitystä ja naurua

Musikaaliryhmän nuorimpia ovat  kolmasluokkalaiset Hulda Kulhia ja Ilona Lahtinen, jotka näyttelevät mummoja. Hulda on myös musikaalin yllätysvieras. Tyttöjen mukaan isommat oppilaat ovat ottaneet heidät hyvin joukkoonsa.

– Vähän on jännittänyt, mutta ei kauheasti. Kivaa on ollut se, että saa nauraa hauskoille repliikeille. Niiden esittäminen on kivaa, Hulda ja Ilona kertovat.

Voice of Viialan esitykset ovat Hirvialhon koulun näyttämöllä 19.5.  ja 20.5. Musikaalia esitetään vanhemmille sekä koulun henkilökunnalle ja oppilaille.

Seitsemäsluokkalaiset Juho Veikkolainen (takana vas. ja Miika Kivi , Sallamari Tervonen ja Noora Pirttiluoto  sekä Lenni Kiviniemi ja Anttoni Reinikka soittavat punkbändi Psychonoidissa. Bändiläisten mielestä musiikkia on mukava tehdä porukalla ja samanikäisten kanssa.  Bändi soittaa musikaalissa muun muassa Apulantaa.

Seitsemäsluokkalaiset Juho Veikkolainen (takana vas. ja Miika Kivi , Sallamari Tervonen ja Noora Pirttiluoto sekä Lenni Kiviniemi ja Anttoni Reinikka soittavat punkbändi Psychonoidissa. Bändiläisten mielestä musiikkia on mukava tehdä porukalla ja samanikäisten kanssa. Bändi soittaa musikaalissa muun muassa Apulantaa.

16VOVPunk2
Eveliina Karppi (takarivissä vas., Antti Tuisku), Enni Piirainen (Cheek), Herni Könnilä (Kimi Räikkönen) ja Isak Peltola (Michael Monroe) kuuluvat Voice of Viialan tähtivalmentajiin.

Eveliina Karppi (takarivissä vas., Antti Tuisku), Enni Piirainen (Cheek), Herni Könnilä (Kimi Räikkönen) ja Isak Peltola (Michael Monroe) kuuluvat Voice of Viialan tähtivalmentajiin.

Kolmasluokkalaiset Ilona Lahtinen (vas.) ja Hulda Kulhia ovat musikaalin nuorimmat esiintyjät.

Kolmasluokkalaiset Ilona Lahtinen (vas.) ja Hulda Kulhia ovat musikaalin nuorimmat esiintyjät.

 

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?