Rikkoiko joku muu autonsa Torikadulla?

Tulipa kallis maidonhakumatka K-Markettiin tiistaina 29.9. kello 16.30. Olin kääntymässä kaikkia liikennesääntöjä noudattaen hiljaisella vauhdilla Keskuskadulta Torikadulle tarkoituksenani ajaa kaupan parkkipaikalle, kun jysähti. Olin ajanut todella syvään monttuun, joka oli koko ajokaistan levyinen. Ei minkään näköistä varoitusta missään.

Sain autoni parkkipaikalle ja samalla huomasin, että aika moni muukin perässä tulija tipahti samaiseen monttuun etupuskuri viiltäen. Eli ei tullut kuopan syvyys yllätyksenä pelkästään minulle.

Kuoppa oli kaivettu samaisena päivänä ilmeisesti liittyen meneillään olevaan tieremonttiin. Kaupan pihalla olleiden keskuudessa kyseinen kuoppa herätti kiivastakin keskustelua. Eräs sivullinen kävi hakemassa apteekin kulmalta olleita tiemerkintäkartioita tielle, jotta muut  tulijat osaisivat edes vähän varoa.

Kotiin päästyäni ilmeni, että autostani oli hajonnut etupuskurin kiinnikkeet sekä maalipinta. Tarkemmassa tarkastelussa huomasimme myös tuulilasin pesunestesäiliön vuotavan.

Vakuutusyhtiöni mielestä korvausvastuu vahingosta kuuluu rakennuttajalle eli tässä tapauksessa Akaan kaupungille. Otin yhteyttä Akaan kaupungin rakennuttajainsinööriin Leena Huoviseen.

Hänen mielestään en voi kun syyttää tapahtumasta itseäni ajaessani monttuun. Jos en älyä, että on tietyömerkki kadun vieressä (siis missä?), niin on aivan oma moka. Ja yksittäisiä monttuja ei kuulema ole tarvetta merkata erikseen. Toisin sanoen emme korvaa. Oma vika.

Että näin. Olisi todella mielenkiintoista tietää, kävikö muille kyseiseen kuoppaan ajaneille mitään. Olenko minä ainoa, jolle kyseinen tuli yllätyksenä?

Jos rakennuttajalla oli tarve jättää kyseinen kaivanto auki odottamaan seuraavaa päivää, niin mielestäni montun syvyyden huomioon ottaen se olisi pitänyt merkata kunnolla tai ainakin laittaa väliaikainen ylikulkusilta vahinkojen välttämiseksi.

 

Asta Kohonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?