Vanhimmat Topan ex-junnut veivät voiton

Uusi perinne liikkeelle kolmen joukkueen voimin

Keltaliivinen Jarkko Joela uskoo turnauksen paisuvan ensi vuodeksi.

Keltaliivinen Jarkko Joela uskoo turnauksen paisuvan ensi vuodeksi.

Toijalan Pallo -49:n entiset junioripalloilijat aloittivat lauantaina uuden perinteen, kun eri ikäryhmien joukkueet kokoontuivat turnaukseen pelaamaan vastakkain. ”Vanhusten joukkue”, eli vuosina 1978–1979 syntyneet nappasivat turnausvoiton ennen ikäryhmien 1980-1981 ja 1982-1983 joukkueita.

Pääasia turnauksessa eivät kuitenkaan olleet tulokset, vaikka voittoa aina tavoiteltiinkin.

– Rentoa peliähän tämä oli, ei kentällä ollut mitään vaarallisia tilanteita. Vaikka polven kannalta tämä ei kyllä ollut rasituksen vuoksi hyvä ajatus, lääkärin kiellosta huolimatta kentälle astellut Jarkko Joela puhisi viimeisen ottelun jälkeen.

Joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen. Turnaus sai kiitosta, vaikka enemmän pelaajia ja joukkueita olisi osallistuneiden mukaan saanut olla. Yhteensä pelaajia oli 21.

”Tuulta siipien alle”

Tapahtumaa järjestämässä ollut Jarkko Joela oli kohtuullisen tyytyväinen turnaukseen, vaikka totesikin idean olleen tänä vuonna parempi kuin itse toteutus.

1970-luvun lopulla syntyneiden joukkue nappasi voiton ensimmäistä kertaa järjestetyssä turnauksessa.

1970-luvun lopulla syntyneiden joukkue nappasi voiton ensimmäistä kertaa järjestetyssä turnauksessa.

– Ensimmäiseksi kerraksi tämä oli ihan hyvä turnaus. Ensi kesäksi varmasti tapahtuma kasvaa, kun saadaan lisää ikäluokkia ja pelaajia mukaan. Saadaan vähän tuulta siipien alle, Joela pohti.

Ensi kesänä joukkue- ja pelaajamäärää koitetaan lisätä muun muassa ajankohtaa muuttamalla.

– Heinäkuinen lauantai on hankala ihmisten lomien ja reissujen takia. Ensi vuonna turnaus on tarkoitus järjestää vasta, kun koulut ovat jo alkaneet.

Turnauksella kerättiin myös Topan junioritoimintaan rahaa osallistumismaksuilla. Myös monet sellaiset pelaajat, jotka eivät turnaukseen osallistuneet, maksoivat osallistumismaksun ja samalla tukivat akaalaista jalkapalloa.

– Rahasumma oli noin tuhannen euron luokkaa. Ihan mukava lahjoitussumma, mutta olisi se voinut tietysti isompikin olla, Joela pyöritteli.

Lahjoitus tapahtui iltapäivällä Topan sarjapelin puoliajalla. Entisillä junioreilla ilta jatkui omien pelien ja Topan ottelun jälkeen saunoessa ja yhdessä ollessa. Junioriaikojen muistelua ei Joelan mukaan ollut silti tiedossa.

– Suurin osa porukasta on kuitenkin samoissa kaveriporukoissa, eiköhän jalkapallojutut ole juteltu jo, Joela hymähti.

Turnaus järjestettiin Akaan keskusurheilukentän remontin vuoksi Viialassa, mutta se ei pelaajia haitannut.

Turnaus järjestettiin Akaan keskusurheilukentän remontin vuoksi Viialassa, mutta se ei pelaajia haitannut.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?