Akaa-Volley voitti toistamiseen Joensuussa

Liigapaikka tarjolla Akaalle sunnuntaina kotihallissa

Yhteispelillä mestauruusliigaan. Esimerkkiä näyttävät viime keskiviikon kotipelissä Akaa-Volleyn Joni Mikkonen (17) ja Rami Rekomaa. Liiga-Riennon Tuomas Sillanpäällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin toimittaa pallo verkon yli. Kuva: Harri Mattila.

Yhteispelillä mestauruusliigaan. Esimerkkiä näyttävät  Akaa-Volleyn Joni Mikkonen (17) ja Rami Rekomaa. Liiga-Riennon Tuomas Sillanpäällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin toimittaa pallo verkon yli. Kuva on viime keskiviikon kotipelistä. Kuvaaja: Harri Mattila.

Akaa-Volley herätteli revanssin Joensuussa – yllättävä toinen vierasvoitto aiheutti sen, että sunnuntaina Toijalan Monarilla liigapaikka on katkolla Akaan miehistölle!

Akaa-Volleyn liigakarsinnat jatkuivat perjantai-iltana Joensuussa Rientoa vastaan. Ottelusarja oli tasan 1-1, kun Riento kävi keskiviikkona Akaassa varastamassa kotiedun takaisin itselleen Monarin täyden katsomon harmiksi. Akaan miehistö ”vaihtoi varkut verkkarihousuihin” jo torstai-iltana ja suuntasi jälleen kohti Pohjois-Karjalaa. ”Kaljaa ei kuitenkaan juotu auringon nousuun”, sillä joukkueen johto raportoi pelaajien olevan perjantain aamutreeneissä ”hyvällä sykkeellä hereillä sekä rennon luottavaisella mielellä”.

Perjantai-illan pelistä näki jälleen, että paineet tässä sarjassa on täysin Liiga-Riennon harteilla ja Akaa-Volleyllä on vain voitettavaa. Liiga-Riennon joukkueen ratkaisijoista muun muassa kapteeni Joni Savimäki sekä hakkuri Ville Louhela kypsyivät pirkanmaalaismyrskyssä vaihtopenkille.

Ensimmäisessä erässä AKaa-Volley siirtyi Riennon virheiden avustamana 5-11-johtoon. Akaa pelasi rennosti ja kotijoukkue hermoili täyden joensuulaiskatsomon edessä. Ottelu eteni molempien joukkueiden napsiessa muutaman pisteen putkissa pinnoja itselleen. Riento tuli lähelle hätyyttelemään 8-11-tilanteeseen, mutta tekniselle aikalisälle mentiin akaalaiskäskytyksessä 8-14.

Teknisen aikalisän jälkeen Riento kuroi itsensä jälleen parin pisteen päähän 12-14, mutta sitten oli taas Akaan vuoro ottaa ote itselleen ja neljä seuraavaa pistettä: 12-18. Loppuerä oli akaalaisten hallussa ja erä päättyi lukemiin 17-25.

Eniten Riennon kovasta porukasta ensimmäisessä erässä notkahti heidän kapteeninsa Joni Savimäki. Keskiviikkona Monarilla lähes kaikessa tekemisessään onnistunut Savimäki kirjautti ensimmäisen erän +/- saldokseen -5 ja kypsyi vaihtoon.

Ensimmäisessä erässä Akaa-Volleyn vastaanotto toimi paremmin ja keskiviikon peliin verrattuna torjunnatkin kääntyivät ensimmäisessä erässä Akaa-Volleyn eduksi 4-3, kun keskiviikon kotipelissä taidettiin saada koko otteluun vain neljä torjuntaa.

Toisen erän alku oli ensimmäistä tasaisempaa. Kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon toisen erän tilanteessa 7-6. Akaa-Volley kuitenkin kuittasi nopeasti pelin hallintaansa ja teknisellä aikalisällä oltiin jälleen akaalaiskomennuksessa 10-14. Johtoa kasvatettiin parhaimmillaan kuuteen pisteeseen 12-18, mutta Riento nousi sillasta ja kavensi 17-18. Lopun isot pisteet Akaa-Volley vei kuitenkin 3-7 ja näin toinenkin erävoitto Akaan pussiin lukemin 20-25.

Toisessa erässä myös Riennon kovakätinen hakkuri Ville Louhela tuli täysin vaisuksi ja kirjautti erästä itselleen saldon -3.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli sisuuntuneena. Hakkuri Louhela oli otettu penkkikomennukselle ja kapteeni Savimäki palasi kentälle ja omalle tasolleen ottaen alkuerään tilanteeseen 8-4 +/-saldon +4. Erän lopussa Riennon pisteitä intoutui tekemään Eetu Pennanen, joka myös oli pari ensimmäistä erää ollut lähes pimennossa. Akaa-Volley sai koneen vähitellen käyntiin kolmannen erän loppua kohti, mutta erävoitto jäi kuitenkin kotijoukkueelle selvästi 25-14.

Neljäs erä alkoi akaalaisten kannalta selvästi paremmin kuin edellinen. Kotijoukkue ei päässyt Akaan miehistöltä karkuun, vaan erää edettiin täysin tasatahtiin. Kun toinen joukkue meni pisteen edelle, niin toinen kuittasi välittömästi tasoihin. Pisteen ero–tasan -periaatteella mentiin koko neljäs erä tilanteesta 3-3 aina teknisen aikalisän kynnykselle asti 13-13.

Teknisen aikalisän jälkeen Akaa-Volley käänsi väkisin itsensä parin pisteen johtoon. Riento kavensi aina pisteen päähän, mutta heti seuraavassa pallossa Akaa karkasi kahden pisteen johtoon. Akaan johdossa mentiin aina tilanteeseen 21-23, mutta niin vaan näytti Liiga-Riento vahvuutensa, tuli väkisin rinnalle ja ohi ja vei erän nimiinsä huikean taistelun jälkeen 25-23.

Jälleen oli edessä hermoja raastava viides erä. Jokainen pelaaja ymmärsi, että tämän erän voittajalla on kotietu ja liigapaikka katkolla sunnuntaina. Paineet olivat siten hirmuiset. Viidennessä erässä huomasi kuitenkin parhaiten sen, että tässä otteluparissa paineet on todella enemmän putoamista vastaan taistelevalla Riennolla kuin nousua havittelevalla Akaa-Volleyllä.

Tasaisen alkuerän jälkeen Akaa-Volley napsi pisteitä tiheämmin ja otti jo 6-10 -johdon. Riento tuli vielä pisteen päähän 10-11, mutta Akaa-Volleyn vapautuneessa hallinnassa mentiin loppuerä ja lopputulos 12-15 hiljensi Joensuun Urheilutalon täpötäyden katsomon – toistamiseen.

– Mahtava taistelu, aivan mahtava taistelu. Vanhat konnat Dima Borischev ja Joni Mikkonen paukuttivat palloa tasollaan läpi ottelun, mutta eniten iloitsen Akaa-Volleyn nuorisokaartin otteista. Keskitorjuja Rami Rekomaa pelasi kokonaisen hienon pelin ja Jere Aalto teki jälleen pahaa jälkeä syöttövaihdoissa. Mahtavaa katsella, kun nippanappa täysi-ikäset oman kylän pojat saa liigamiehet värisemään täpötäyden kotikatsomon edessä, tunnelmoi pelin jälkeen fiiliksiä  Akaa-Volleyn taustalta mukana ollut Teemu Salminen.

Salmisen mukaan sunnuntaina Monarilla on odotettavissa huikea ilta, kun liigapaikka on katkolla Akaa-Volleylle.

– Tupa on varmasti täynnä ja meillä on vain voitettavaa. Mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet onnistuvat latautumisessa tähän ratkaisupeliin. Panosta ei ainakaan puutu. Ottelu alkaa kello 18, mutta mikäli istumaan meinaa mahtua, niin kannattaa paikalle saapua ajoissa!