Pitääkö yksinhuoltajan jäädä kotiin sosiaalitoimen asiakkaaksi?

Jälleen säästetään lapsiperheiltä, kun vuorohoitoa supistetaan siten että yöhoito poistetaan. Sunnuntaihoito lähtee kokonaan, ja lauantaina hoitopaikka suljetaan kello 18. Näin ovat Akaassa suunnitelleet ja vanhempia tiedotetaan puhelimitse etukäteen.

Se hoito, jota yksinhuoltajana tarvitsen, lakkautetaan kokonaan. Sunnuntaihoidossa olemme pääsääntöisesti 2–3 kertaa kuukaudessa ja melkein joka lauantai. Kaupat suljetaan kello 18 lauantaina, jolloin päiväkotikin menisi kiinni. Entä ne parikin perhettä, jotka ovat täysin yöhoidon varassa päiväkodin kautta? Ehdotettiin hoitajan palkkaamista MLL:n kautta.

Jos maksan sen palkan, jonka töistäni saan hoitajalle, niin missä hyöty?  Ja samalla olisi maksettava hoitomaksut palveluun jota saa, jos saa. Tarvitsee varmaan jäädä lasten kanssa kotiin sosiaalitoimen asiakkaaksi?

Satu Pentinmäki

Kommentit (3)

  1. Timo Vepsäläinen

    Vaikeita juttuja vaikeina aikoina. ”Aika harva tarvitsee”, on huono peruste lopettaa, aika harva tarvitsee lääkehappeakin. Parin vuoden tuen puute voi johtaa koko työuran sulkeutumiseen. Ei vuorohoitopaikan aukipito la-su varmuuden vuoksikaan ole sinoa oikea rstkaisu. Miten olisi palveluseteli, hoitavalle omalle mummullekkin kelpaisi? Pikkusen byrokratiaa ja hyvää tahtoa, kyllä onnistuu.

  2. satu pentinmäki

    Timo,eihän se varmuuden vuoksi auki olekkaan,vaan se varataan aina viikkoo etukäteen jotla tarvitsee,joten ei hoitajat sielä päivystä aamusta iltaan jos joku vie 🙂

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?