Leijona Futsalille kauden avausvoitto

Serbivahvistus Nenad Rancic johtaa futsal-liigan pistepörssiä.

Serbivahvistus Nenad Rancic johtaa futsal-liigan pistepörssiä.

Futsal-liiga jatkui viime viikolla Leijonien osalta kahdella ottelulla. Ensin keskiviikkoiltana Akaassa vastassa paikallispelissä oli Mad Max Valkeakoskelta, joka kaatui hurjan ilotulituksen jälkeen maalein 13–4 (7–2). Lauantaina puolestaan vuorossa oli Pohjanmaan matka, kun joukkue kohtasi yhden kultamitalisuosikin Sievi Futsalin. Mukaan Akaaseen tarttui kovan taistelun jälkeen tasapelipiste, kun Sievi oli lopulta vasta rankkareiden jälkeen parempi maalein 7–6 (6–6) (2–3).

Keskiviikon paikallispeli oli Leijona Futsalilta huikeaa näytöstä. Mad Max jäi jalkoihin heti ottelun alusta lähtien, sillä jo ajassa 1:59 oli tilanne 3-0. Eikä maalitehtailu siihen päättynyt, vaan päinvastoin jatkui tasaisena läpi pelin. Erityisesti akaalaisten taitava ja nopea serbikolmikko teki pilkkaa vieraiden puolustuksesta ja pahin nöyryyttäjä oli Nenad Rancic neljällä maalillaan sekä neljällä syötöllään. Maalinteossa onnistuivat myös pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic kolmesti, Stefan Krstic kahdesti ja yhden osuman miehiä olivat Jirka Järvi, Jussi Nyström sekä Samuli Kaasalainen. Jesse Järvi pelasi ensimmäisen liigapelinsä ja nappasi heti myös ensimmäisen syöttöpisteensä.

Lauantaina vastus olikin sitten huomattavasti kovempi Sievissä. Tasaisessa ja kuumassa pelissä Leijona futsal oli päätösminuuteille asti niskan päällä, mutta Stefan Krsticin punaisen kortin myötä voimasuhteet kääntyivät, ja Sievi nousi johtoon vain kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Leijona kuitenkin taisteli pelin vielä kerran tasoihin, kun Jirka Järven esityöstä Jussi Nyström pommitti tasoituksen minuutti ennen loppua. Futsal-liigassa ei tasapeliä tunneta, joten jatkoajan päätteeksi ammutussa rangaistuspotkukilpailussa lisäpiste arvottiin tällä kertaa Sieviin.

Sievissä Nyströmin lisäksi maalintekoon ehtivät Veljkovic kerran sekä kaksi seuraavaa peliä katsomosta seuraava Krstic kahdesti. Päivän paras pelaaja oli edellisen pelin tapaan Nenad Rancic, joka iski tehot 2+2 ja johtaa nyt kolmen kierroksen jälkeen koko liigan pistepörssiä tehoillaan 6+6. Maalinsuulla Juho Laine pelasi molemmat pelit erinomaisesti, vaikka omiin menikin maaleja. Useat loistopelastukset kertovat siitä, että tällä kaudella Leijonien pelisysteemi poikkeaa täydellisesti edellisistä kausista: nyt yritetään tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja, ei ainoastaan päästää vähemmän.

Yleisöystävällistä futsal-viihdettä on siis takuulla luvassa jatkossakin. Tämä viikko harjoitellaan ja ensi viikolla pelit jatkuvat taas vierasottelulla, kun Leijona Futsal matkaa Tampereelle kauden kolmanteen Pirkanmaan paikallispeliin sarjanousija PP-70:n vieraaksi. Kotoisalla Monarilla pelataan seuraavan kerran lauantaina 8.11., jolloin Akaaseen vieraaksi saapuu viime kauden hopeamitalisti Oulun Tervarit.

Juha Vedenpää

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?