Sauli Saunamäki heitti keihäässä viidenneksi maailmanmestareiden seurassa

Toijalan Vauhdin Sauli Saunamäki heitti keihäässä viidenneksi veteraaniyleisurheilun EM-kisoissa Turkin Izmirissä. M55-sarjassa kilpailleen Saunamäen tulos

Veteraaniyleisurheilun EM-kilpailujen M55-sarjan keihään viides Sauli Saunamäki (vas.) vierellään kisan kakkonen Latvian Dainis Kula, voittaja Saksan Reinhold Paul ja kolmonen Saksan Josef Schaffarzik. Kuva: Tomi Vuokola

oli 42,85. Voitto meni Saksaan Reinhold Paulille tuloksella 54,02. Reinhold on alle 16-vuotiaiden keihäänheiton lajivalmentaja. Kakkoseksi kiskaisi Moskovan 1980 olympiavoittaja Dainis Kula Latviasta tuloksella 52,77. Kolmas oli Saksan Josef Schaffarzik tuloksella 50,67. Neljänneksi sijoittui Bosnia-Herzegovinan Ante Bonic 48,05 kantaneella heitolla.

Kaikki neljä ensimmäistä ovat myös entisiä keihäänheiton maailmanmestareita, kuten myös kuudes Venäjän Aleksander Cherevatckii, jonka tuloksensa oli 41,90. Seitsemäs oli Turkin Mehmet Albayrak tuloksella 30,48.

Veteraaniyleisurheilun EM-kisoihin osallistui runsaslukuisesti urheilijoita. Kilpailut pidettiin 22.–31. elokuuta.

Suomi oli mitalitilaston neljäs. Ykkösenä oli ylivoimaisesti Saksa.