Höyryjunalla pääsee taas Toijalasta Valkeakoskelle

33HöyryjunaLauantaina 9.8. on taas mahdollisuus hypätä höyryjunan kyytiin, kun Toijalan ja Valkeakosken välillä järjestetään höyryveturikuljetus.  Liput myydään junassa, ja maksuvälineenä käy käteinen.

Vanhojen 1950-luvun matkustajavaunujen kyytiin voi nousta Toijalan ja Valkeakosken asemien lisäksi Ilolan Maatilamatkailun seisakkeelta Metsäkansasta, jossa junat pysähtyvät mennen tullen. Junassa on kaikkiaan yli 200 istumapaikkaa.

Lähdöt Toijalan rautatieasemalta ovat kello 9.40 ja 13.40. Edestakaisen matkan kesto on hieman alle kaksi tuntia. Menomatkoillaan molemmat junat pysähtyvät 20 minuutin ajan Ilolassa, missä voi muun muassa tutustua maatilaelämään ja käydä tekemässä kahvilaostoksia.

Valkeakoskelta junat lähtevät 10.55 (meno–paluu) ja 15.00 (vain meno). Kello 10.55 vuorolla on Toijalassa reilun kahden tunnin tauko, jonka aikana ehtii vierailemaan esimerkiksi rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevassa Toijalan Veturimuseossa.

Pikku-Jumbo eli Tk3-sarjan höyryveturi nro 1136 on valmistunut Tampereella Tampellan konepajalta vuonna 1947. Alkujaan veturi on suunniteltu tuon aikakauden kevyille radoille sopivaksi tavarajunaveturiksi. Haapamäen Museoveturiyhdistys ry on kunnostanut veturin takaisin liikenteeseen, ja vuodesta 2007 alkaen Pikku-Jumbo on vetänyt museojunia ympäri Suomen.

Lisätietoja tapahtumasta on osoitteessa www.hmvy.fi/wp/?page_id=158

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?