Tankofutiksen finaaliottelut pelattiin Akaassa

Tankofutista pelataan kentällä, jota reunustavat ilmatäytteiset laidat.

Tankofutista pelataan kentällä, jota reunustavat ilmatäytteiset laidat.

Pikaruokaketju Hesburgerin hyvän mielen tankofutis-turnauskiertueen finaalit pelattiin 15. heinäkuuta Toijalan keskusurheilukentällä.

Tankofutis on laji, jota pelataan 12 x 6 metrin tankofutiskentällä. Tankofutiskenttään kuuluu ilmalla täytettävät laidat sekä päädyt. Siihen kuuluu myös kentän poikittaissuunnassa olevat kuusi tankoa pelaajia varten. Pelikentän hahmottaa parhaiten, kun muistelee millainen on pöytäjalkapallopeli. Siinähän pelaajanuket ovat tangossa kiinni.  Tankofutiksessa pelaajat ovat oman pelipaikkansa tangoissa kiinni valjailla ja liikkuvat vain tangon suuntaisesti. Tankoja on kahden värisiä, joten joukkueet erotetaan toisistaan. Joukkueeseen kuuluu maalivahti, 2 puolustajaa sekä 2 hyökkääjää. Peliajat saattavat vaihdella. Toijalan turnauksessa pelattiin viiden minuutin pelejä.

Tankofutiksesta kaiken tietää Teemu Saarinen, joka valotti lajin historiaa Toijalassa.

– Lajin juuret ovat isoissa jalkapallomaissa, kuten Englanti, ja Espanja. Suomeen laji tuli 2013 alkupuolella, Saarinen kertoi.

Saarinen vuokraa tankofutiskenttää pääasiassa yrityksen ja yhteisön tyky-toimintaan, eikä Saarisen mukaan pelkkää kenttää vuokrata, vaan vuokraan kuuluu myös muuta henkilökuntaa.

– Finaaliturnauksen saamisessa hyväkuntoiselle Toijalan kentälle oli suuri ansio Pirjo Salolla, kiittelee Saarinen.

Paikkakuntalaisena kenttäasiat hyvin tunteva, turnauksen operatiivinen päällikkö Salo teki kenttävarauksen toukokuun alussa.

Yleensäkin iloinen riehakas tunnelma oli hyvin näkyvä piirre tapahtumassa. Turnauksen juontajan Anna Maarit Seikolan vauhdikas ja innostava esiintyminen piti tunnelman korkealla.

Toukokuusta lähtien karsittiin tähän finaalitapahtumaan joukkueita useissa karsintaturnauksissa. Toijalan finaalitapahtumassa joukkueita paikalla oli 16. Finaalissa joukkue Shala la la löi Team Kauppakadun. Kaiken kaikkiaan noin 960 hesburgerilaista osallistui näihin tankofutis-turnauksiin kevään ja kesän aikana.

 

Tankofutiksen pelaajat ovat kiinni tangoissa samaan tapaan kuin pöytäjalkapallopelin ukkelit.

Tankofutiksen pelaajat ovat kiinni tangoissa samaan tapaan kuin pöytäjalkapallopelin ukkelit.

 

31tankofutis2

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?