Pasi Vainionperä tähtää Tangomarkkinoille

Pasi Vainionperä on asunut perheineen Kylmäkoskella pari vuotta. Paikkakunnalla perhe on viihtynyt hyvin.

Pasi Vainionperä on asunut perheineen Kylmäkoskella pari vuotta. Paikkakunnalla perhe on viihtynyt hyvin.

Kylmäkoskella asuva laulaja Pasi Vainionperä tähtää muutaman vuoden tauon jälkeen Tangomarkkinoille. Vainionperä kilpailee parhaillaan paikasta jatkoon tangolaulukilpailun nettiäänestyksessä. Tuomaristo on valinnut 375 ehdokkaan joukosta nettiäänestykseen sata laulajaa, 50 naisten ja 50 miesten sarjaan. Yleisö valitsee jatkoon 15 laulajaa kummastakin sarjasta, samoin tuomaristo. Semifinaali järjestetään Turussa 7.6. ja finaalin karsinta on 15.6. Tampereella.

31-vuotias Pasi Vainionperä on osallistunut tangolaulukilpailuun pari kertaa aiemminkin. Paras sijoitus on vuodelta 2008, jolloin hän sijoittui semifinaalissa kahdeksan parhaan joukkoon. Vuonna 2009 Vainionperä voitti Iskelmäartisti-kilpailun, joka toi laulajalle sekä keikkamyynti- että levytyssopimuksen. Suuren yleisön tietoisuuteen Vainionperä nousi hitillään Rakkaudessa suuria.

– Iskelmäartisti-kisan voiton myötä Tangomarkkinat jäivät, mutta pikkuhiljaa mielessä alkoi pyöriä ajatus, että miksi en veisi loppuun projektia, joka on jäänyt kesken, Vainionperä kuvailee.

Laulajan suosikkitangojen joukkoon kuuluvat muun muassa La cumparsita sekä uudempaa tuotantoa oleva Onko rikos rakastaa, jonka Vainionperä esitti vuoden 2008 semifinaalissa. Teemu Harjukarin säveltämä ja Sinikka Svärdin sanoittama kappale menestyi vuonna 2007 Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailussa.

Pasi Vainionperä arvelee olevansa parhaimmillaan tangon tulkinnassa.

– Tangolaulajan pitää ennen kaikkea osata kertoa tangossa olevia syviä tunteita ja tarinoita ja voittaa yleisö puolelleen. Ei riitä, että osaa laulaa hyvin, vaan hän pitää osata myös esiintyä. Itse en välttämättä ole teknisesti paras tangolaulaja, mutta esiintymisellä voin voittaa monet tässä kisassa.

Pasi Vainionperää voi äänestää jatkoon netissä osoitteessa http://yle.fi/tangomarkkinat. Äänestys jatkuu maanantaihin 26.5. kello 12 asti.

 

Pasi Vainionperä on asunut perheineen Kylmäkoskella pari vuotta. Paikkakunnalla perhe on viihtynyt hyvin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?