John Vikström -liikuttajapalkinto Pertti Alajalle

Suomen Palloliiton puheenjohtajan, 29 maaottelua pelannut  maalivahti Pertti Alaja vieraili elokuussa Toijalassa.

Suomen Palloliiton puheenjohtajan, 29 maaottelua pelannut maalivahti Pertti Alaja vieraili elokuussa Toijalassa. Kuva Harri Mattila.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajalle on myönnetty vuoden 2013 John Vikström -liikuttajapalkinto. Emeritusarkkipiispa John Vikström luovutti palkinnon Tampereen urheiluakatemian tilaisuudessa Varalan Urheiluopistolla maanantaina.

Pertti Alaja vieraili elokuussa Akaassa Toijalan Pallon Killan 10-vuotisjuhlassa. Akaa on Alajalle tuttua seutua, sillä Alajan isä Martti Alaja toimi Akaan seurakunnan kirkkoherrana vuosina 1977–79. Perheellä oli pitkään myös kesäpaikka Matinlahdella.

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan palkitsemisperusteluissa huomioitiin erityisesti Alajan kehittämä, kirkon arvomaailmaan sopiva jalkapallon Vihreä kortti -malli. Lisäksi kiiteltiin Alajan myönteistä suhtautumista kirkon tekemään työhön liikunnan ja urheilun parissa.

– Kirkon tekemä kasvatustyö on laajamittaista ja laadukasta. Kirkon vuosittain lapsi- ja nuorisotyölle kohdistama 300 miljoonaa euroa on jätti-investointi lasten ja nuorten parhaaksi. Uskon ja toivon, että kirkko tulevaisuudessakin panostaa lapsi- ja nuorisotyöhön, Alaja toteaa.

Alajan mukaan Vihreä Kortti -toimintamalli toimii symbolina, mutta myös konkreettisena mallina työskentelyssä suvaitsevaisuuden sekä myönteisen ja reilun asenteen puolesta.

– Vihreä Kortti on ollut kutsu jokaiselle tulla mukaan jalkapallon pariin. Voin myös hyvillä mielin liittyä Kirkon kymmeneen teesiin liikunnasta ja urheilusta. Koen, että tämä palkinto kuuluu koko suomalaiselle jalkapalloseuraperheelle, jonka edustaja nyt saan olla, Alaja kiittelee.

John Vikström -liikuttajapalkinto myönnetään vuosittain yksittäiselle henkilölle tai yhteisölle merkittävästä työstä kirkon ja urheilun yhteistyön kehittämiseksi. Jatkossa kirkkohallituksen täysistunto päättää palkinnon saajasta. Esityksen täysistunnolle tekee Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta.

Ensimmäinen John Vikströmin nimeä kantava palkinto jaettiin vuonna 2012 seurakuntien SM-jalkapalloturnauksen järjestäjille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?