Neljässä päivässä tuli yli tuhat nimeä

Lidlin saamiseksi Akaaseen kerätään adressia

Maarit Saranko toivoo, että myös akaalaiset päättäjät suhtautuisivat myönteisesti Lidlin saamiseksi Akaaseen. Ainakin Vasemmistoliiton varavaltuutettu Jarno Palander laittoi nimensä listaan maanantaina.

Maarit Saranko toivoo, että myös akaalaiset päättäjät suhtautuisivat myönteisesti Lidlin saamiseksi Akaaseen. Vasemmistoliiton varavaltuutettu Jarno Palander laittoi nimensä listaan maanantaina.

Akaassa on ryhdytty keräämään nimiä saksalaisen kauppaketjun Lidlin saamiseksi kaupunkiin. Yksi aloitteellisista on Toijalan rautatieaseman 10-kioskin yrittäjä Maarit Saranko. Hänen mukaansa nimiä kertyi ensimmäisen neljän päivän aikana yli tuhat. Nimilistoja on noin kahdessakymmenessä yrityksessä eri puolilla Akaata, enimmäkseen Toijalassa.

– Me tarvitsemme tänne lisää vaihtoehtoja. Tällä listalla yritämme herättää Lidlin huomion, jos se olisi kiinnostunut tänne vielä tulemaan, Maarit Saranko sanoo.

Sarangon mukaan muita adressin takana olevia ovat Viialassa Palokadun grilliä pitänyt Eila Nieminen, 10-kioskin aiempi yrittäjä Liisa Haapanen ja Akaan Matkahuollon yrittäjä Sanna-Mari Inomaa. Adressiaktiivit eivät usko, että Lidl tappaisi Toijalasta muita kauppoja.

– Sillä on oma tuotevalikoima, ja se toisi lisää vaihtoehtoja, työpaikkoja, elämää kylälle ja asiakkaita muihinkin liikkeisiin. Meidän korviimme ei ole tullut yhtään kaupunkia, missä muut kaupat olisivat kuolleet, jos Lidl on tullut. Emme ole syömässä kenenkään leipää, ja kävisimme edelleen itsekin myös muissa kaupoissa, Saranko vakuuttaa.

Nimilistat aiotaan toimittaa Akaan kaupungin päättäjille, joilta toivotaan myönteistä suhtautumista asiaan, mikäli Lidl katsoo Akaan olevan sopiva investointikohde. Tieto kerättyjen nimien määrästä toimitetaan Maarit Sarangon mukaan Lidlille.

Maarit Saranko toivoo, että myös akaalaiset päättäjät suhtautuisivat myönteisesti Lidlin saamiseksi Akaaseen. Ainakin Vasemmistoliiton varavaltuutettu Jarno Palander laittoi nimensä listaan maanantaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?