Aseman ryhmikselle esitetään jatkoaikaa

Akaan kaupunginhallitus esittää Kylmäkosken Aseman ryhmäperhepäiväkodille jatkoaikaa. Aseman koululla toimivan ryhmiksen lakkauttaminen kesällä 2014 sisältyi sekä talouden tasapainottamisohjelmaan että kaupunginjohtajan talousarvioesitykseen. Tällä hetkellä ryhmiksessä on 14 lasta, joista suurin osa on 1–4-vuotiaita.

Kaupunginhallituksen talousarviokäsittelyssä Mari Peräkivi (kesk) esitti Inka Savolaisen (sd) kannattamana, että ryhmistä ei lakkauteta vielä 1.8.2014, jolloin koulun toiminta loppuu. Peräkiven esitys voitti äänestyksen äänin 4­–5, yksi tyhjää. Jatkoajan kannalla olivat Peräkiven ja Savolaisen lisäksi Markku Anttila (kesk), Salla Bister (sd) ja varajäsen Arto Lehtinen (sd).

Ryhmiksen lakkauttamisen kannalla olivat Eero Lapinleimu (kok), Jouko Rytkönen (kok), Harri Rämö (sd) ja Jukka Saari (vas). Tyhjää äänesti Marita Markkula (ps).

Mari Peräkiven mukaan jatkoaika ryhmikselle on tarpeen, koska kaupungilta puuttuvat suunnitelmat, miten lasten päivähoito ryhmiksen lakkauttamisen jälkeen järjestettäisiin.

– Perussyy esitykselle oli se, että ei ole tehty suunnitelmia siitä, miten ja mihin lapset mahtuisivat. Ajatushan on ollut, että nämä lapset mahtuisivat kirkonkylän päiväkotiin, mutta ei se sillä lailla mene. Myöskään kaupunginhallituksen kokouksessa ei ollut esittää vaihtoehtoja, miten tämä käytännössä toteutettaisiin, Peräkivi perustelee.

Lisäksi Peräkivi pitää rakennuksen hyödyntämistä järkevänä, jos lakkautuslistalla olevalle koululle ei heti löydy ostajaa.

– Siellä täytyy joka tapauksessa pitää peruslämpöä ja se vaatii ylläpitoa. Tilat ovat sopivat, lapsia on paljon ja lisää tulossa. Näkisin, että mieluummin hyödynnetään olemassa olevia tiloja kuin ryhdytään investoimaan ja laajentamaan päiväkotia, jota sitäkin on jo esitetty. Suunnitelmia siitä, miten lasten suhteen toimitaan, on tehtävä heti. Jos koulu saadaan myytyä, pitää silloin tehdä nopeitakin ratkaisuja. Joka tapauksessa päivähoito pitää järjestää lähipalveluna, eikä niin että Taipaleen perukoilta kuljetettaisiin lasta päiväkotiin Toijalaan.

Akaan valtuusto päättää Aseman ryhmäperhepäiväkodin kohtalosta talousarviovaltuustossa keskiviikkona 18.12.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?