TSOP yllätti itsensä alkuvuoden hyvällä tuloksella

Viialassa ainoana pankkina konttoria pitävän Tampereen Seudun Osuuspankin (TSOP) liikevoitto tammi–kesäkuulta oli 9,3 miljoonaa euroa. Tämä oli pankille positiivinen yllätys. Toimitusjohtaja Mikko Rosenlundin mukaan keskeisiä syitä hyvään tulokseen olivat palkkiotuottojen kasvu ja kulujen hallinta.

– Kun laadimme budjettia kuluvalle vuodelle, varauduimme huomattavasti maltillisempaan tuloskehitykseen. Markkinatilanne on ollut erittäin haastava, mutta olemme pystyneet vastaamaan siihen yli odotusten.

Liikevoittoa kertyi tammi–kesäkuussa 18 prosenttia viime vuotta enemmän. Rahoitustoiminnasta ja asiakasvaroista koostuva pankkitoiminta kasvoi kahdeksan prosenttia.

– Kesäkuussa tapahtui käänne korkokatteen kehityksessä, ja se kääntyi taas kasvu-uralle. Asunto- ja yritysluottojen kanta kasvoi vuodessa 10 prosenttia. Rahoitamme erittäin aktiivisesti toimialueemme yrityksiä ja yhteisöjä, kertoo toimitusjohtaja Rosenlund.

Keskeisimpiä syitä alkuvuoden menestykseen oli kuitenkin palkkiotuottojen kasvu ja toiminnan tehostaminen.

– Olemme onnistuneet pienentämään kulujamme, Mikko Rosenlund toteaa.

Haussa uusi edustajisto

Kasvulukuja on myös asiakasmäärässä. TSOP:n ja Pohjola Vakuutuksen yhteisten asiakkaiden määrä kasvoi vuodessa 6 000:lla, ja heitä oli kesäkuun lopussa 83 500. Asiakkaita pankilla oli kaiken kaikkiaan 181 200, joista omistajajäseniä 81 500.

Omistajajäsenten joukosta äänestetään TSOP:n uusi edustajisto 4.–17.11. järjestettävissä vaaleissa. Edustajistoon valitaan kahdeksalta jäsenalueelta yhteensä 60 edustajaa neljä vuotta kestäväksi toimikaudeksi. Ehdokasasettelu tähän pankin ylimpään päättävään elimeen on juuri käynnistynyt.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?