Toijalan Liiketalon kattoremontti näkyy Toijalan siluetissa

Valtatien ja Mustanportintien risteyksessä sijaitsevan 2Pirkan talon" kattoremontti kattoremontti käynnistyi sääsuojien rakentamisella.

Valtatien ja Mustanportintien risteyksessä sijaitsevan ”Pirkan talon” kattoremontti käynnistyi sääsuojien rakentamisella.

Toijalan Valtatien varrella kulkeneet ovat saattaneet viime päivien ajan tähyillä korkeuksiin, kun Pirkan talona tunnetun Toijalan Liiketalo Oy:n vesikattosaneerauksen sääsuojaustelineet ovat rakentuneet. Telineiden pystyttämisestä vastaa Telinekataja.

Talon varsinainen vesikattosaneeraus käynnistyy ensi viikolla, kun katontekijät Mansen Timpurit saapuvat paikkakunnalle. Remontissa talon vanha vesikate vaihdetaan peltiseen konesaumakattoon. Samalla uusitaan myös vanhoja polkurännejä. Taloyhtiön isännöitsijän Pertti Viitasen mukaan konesaumakaton tekoon ei löytynyt paikallista osaamista.

–  Tarjouksia saapui myös akaalaisilta yrityksiltä, mutta hekin olisivat kuitenkin joutuneet käyttämään alihankkijoita, Viitanen perustelee.

Vuonna 1941 rakennettu asuintalo on monelle akaalaiselle tuttu, sillä sen alakerran liiketiloissa on sijainnut aikanaan muun muassa ravintola Pirkka, joka sittemmin muuttui Toijalan Kellariteatteriksi. Nykyään tiloissa toimii Metallikellari. Rakennuksen katutasossa toimi viime vuoden toukokuun loppuun asti myös Sampo Pankin konttori.

70Toijalan liiketalon katto1

 

 

 

 

 

 

70toijalan liiketalon katto4

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?