Akaan vanhusneuvosto valittu

Akaa on saanut uuden vanhusneuvoston. Sen jäsenet ovat Leo Nummi (Toijalan Eläkkeensaajat ry), Hilkka Heinonen (Viialan Eläkkeensaajat ry), Tuomo Huhtala (Viialan Eläkeläiset ry), Eeva Murto (Viialan Sotaveteraanit/Akaan veteraanitoimikunta), Seet Saarinen (VREL Toijalan osasto), Martti Nykänen (Akaan Kansalliset Seniorit ry) ja Marjatta Systä (Akaan Seudun Ruskat ry). Akaan kaupunginhallituksen edustajana vanhusneuvostossa on Inka Savolainen (sd).

Akaan vanhusneuvostoon kuuluu pelkästään akaalaisten vanhus- ja eläkeläisjärjestöjen edustajia. Alun perin Akaassa ajatuksena oli perustaa Akaan ja Urjalan yhteinen vanhusneuvosto, koska kunnat muodostavat sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen. Urjalan kunnanhallitus päätti kuitenkin kesäkuussa, että Urjalaan perustetaan oma vanhusneuvosto. Urjalassa kanta oli, että vanhuspalvelulain mukaisesti joka kuntaan on perustettava oma vanhusneuvosto. Urjalan poisjäänti pienensi Akaan vanhusneuvoston jäsenmäärään alun perin suunnitellusta kymmenestä seitsemään.

Myös Akaan uuden vammaisneuvoston kokoonpano on selvillä. Siihen kuuluvat Seija Salo (Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry), Hannu Alanko (Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry), Lea Helin (Akaan Seudun Invalidit ry), Mervi Sundell (Akaan Seudun Kuulo ry) ja Kristiina Lepola (Pirkanmaan MS-yhdistys ry). Akaan kaupunginhallituksen edustaja vammaisneuvostossa on Susanna Saxberg (kok).

Myös Akaan vammaisneuvosto on koottu vain akaalaisten vammaisjärjestöjen edustajista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?