Vihreiden toiveena rengasliikenne taajamien välillä

 

Ville Niinistö tapasi myös Akaan Vihreitä

Ville Niinistö keskusteli Akaassa puoluetovereidensa Heli Piiraisen, Hilkka Toivonen-Alastalon, Katri Kuusiston ja Hannu Alastalon kanssa.

Ville Niinistö keskusteli Akaassa puoluetovereidensa Heli Piiraisen, Hilkka Toivonen-Alastalon, Katri Kuusiston ja Hannu Alastalon kanssa.

Ympäristöministeri ja Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö tapasi perjantaina ennen Näkymän avajaisia myös Akaan Vihreitä. Noin tunnin mittaisessa tapaamisessa olivat mukana akaalaiset vihreät Heli Piirainen, Hilkka Toivonen-Alastalo, Katri Kuusisto ja Hannu Alastalo. Akaalaiset keskustelivat ministerin kanssa muun muassa julkisesta liikenteestä ja sen tärkeydestä Akaan kaltaisissa useamman taajaman kunnissa. Akaan Vihreät toivovat Akaaseen rengaslinjaa, joka kiertäisi tunnin välein Toijala-Kylmäkoski-Viiala -reittiä kello 6–21. Vihreiden mielestä säännöllinen julkinen liikenne voisi korvata osan maksullisista koululaisten taksikyydeistä. Puhetta riitti myös kolmosraiteen rakentamisesta Tampere-Toijala -välille sekä seutuliikenteen yhteislipusta, joka kävisi niin juniin kuin linja-autoihinkin koko Pirkanmaan alueella.

Akaalaisten mukaan ministerille tuli pienenä yllätyksenä, että kaikilla kansalaisilla ei ole mahdollisuutta saada verkkopankkitunnuksia, jolloin he eivät voi käyttää esimerkiksi TE-hallinnon tai KELAN verkkopalveluita.

– Mikäli luottotiedot eivät ole kunnossa, kuten noin 80 prosentilla pitkäaikaistyöttömistä, eivät pankit välttämättä myönnä tunnuksia. Palvelut ovat pitkälti siirtyneet verkkoon ja ilman verkkopankkitunnuksia niitä on lähes mahdotonta käyttää ja suoraa asiakaspalvelua ei ole enää saatavissa, vihreät viestittivät.

Opiskelijoiden kesäasumisen vaikeudesta keskustellessa ministeri kertoi asian olevan työn alla. Nyt opiskelija joutuu turvautumaan kesäaikaan toimeentulotuen varaan, jos opiskelija ei saa töitä ja opintotuen asumistuki katkeaa kesäksi.

Vihreät nostivat esiin myös työttömien tekemien keikkatöiden rahallisen kannattamattomuuden.

– Mielestämme työnteon pitäisi aina kannattaa. Useimmiten alle kahden viikon työsuhteen vastaanottaminen aiheuttaa rahallisen menetyksen, kun tuet siirtyvät harkinnanvaraisiksi ja tippuvat sen vuoksi. Työn tulos on miinusmerkkinen rahallisesti. Tilanne johtaa työstä kieltäytymiseen tai harmaaseen talouteen, akaalaiset vihreät linjasivat.

Ville Niinistö kertoi ottavansa tämän asian esille sekä totesi opiskelijoiden kesäasumisen asioiden olevan tiedossa ja työn alla ja kertoi vievänsä Akaan Vihreiden terveiset asiaa hoitaville virkamiehille.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?